MENU

ЄС має не імітувати жорсткі санкції, а запровадити їх

477 4

Мирний план України допоможуть реалізувати нові санкції проти Росії. Єврокомісія за дорученням Європейської ради вже готує нові пропозиції щодо обмежувальних заходів стосовно Росії у зв'язку з українською ситуацією.

Що це дасть Україні? Для нас санкції – не самоціль, а засіб дипломатії, який може наблизити те, чого прагнуть мільйони українців, – настання миру. І я глибоко переконаний, що цього можливо і потрібно досягти цивілізованим, дипломатичним шляхом.

Політичне керівництво ЄС усвідомлює, що на сході України ведеться війна, і це було заявлено відкрито. Однак єдиний, хто не бажає мирного вирішення ситуації, – це Путін. Росія вперто відмовляється визнавати факт анексії Криму, постачання на Донбас зброї та бойовиків, зрештою і вторгнення власних військ на територію України.

Останнім часом Росія не бажає шукати вихід із конфліктної ситуації, а навпаки, заводить її у глухий кут. Офіційне спілкування із представниками РФ відбувається переважно на засіданнях Ради безпеки ООН, у ході чергових дебатів щодо ситуації на Донбасі. Не дарма кажуть, що там, де мовчить дипломатія, говорять гармати…

Ми маємо відвернути повномасштабну війну усіма можливими засобами. Нам відомо, що не всі країни ЄС вважають секторальні санкції та обмеження адекватним інструментом політики. Але потрібно розуміти, що жодні економічні інтереси не варті сотень людських життів, втрачених на війні.

Партія "УДАР" закликає Єврокомісію, представників урядів та парламентів країн ЄС зробити все, щоб якнайшвидше запровадити нові санкції проти Росії. Ми наголошуємо, що їх масштаб і вплив мають бути відповідними тій ескалації, до якої вдалася РФ через введення військових підрозділів і техніки на Схід України.

Віталій ІЛЯШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини