MENU

Не варто рахувати успіхи в АТО кількістю вбитих!

1060 1

Не знаєш як діяти, дій по закону. Саме такого початку чекав від новообраного Президента України. Відповідно, потрібно або домовлятися, або оголошувати воєнний стан. Як дивитиметься на Український народ світове співтовариство, якщо ми з однієї сторони звертаємось до всіх  визнати акт агресії відносно України, а з іншого боку проводимо в стані війни парламентські вибори?

Представники влади виправдовують  неконституційне АТО різними аргументами: від потреби очищення парламенту до необхідності отримання військово-технічної допомоги... Але чи переконливі такі слова для тих, хто гине на Сході України в неоголошеній війні, поки інші гуляють вулицею й лежать на дивані?

Вимоги про відділення території й зміну її політико-правового статусу шляхом референдуму - не тероризм. Юридичне визначення таких дій, або сепаратизм, якщо діють громадяни України, або агресія, якщо діють громадяни інших держав, у тому числі Росії. Але збройні зіткнення з таким ополченням - війна, громадянська чи вітчизняна...

На жаль, поки що перший варіант мені особисто здається більш вірогідним... Зауважу, у громадянську війну на стороні одного з учасників конфлікту також можуть воювати збройні формування інших держав, що не раз мало місце в історії.

У Президента України, як на мене, два виходи. Або голосити війну та розпочати щось на кшталт "червоного терору" на Донбасі. І тоді чи груди в медалях, чи...

Або домовлятися з українцями з самопроголошених утворень за мир. Такий крок болючий, але можливий. Іншого не дано.Адже сам Петро Олексійович як кандидат у Президенти визнавав, що спецоперація має тривати дні, а не місяці, інакше це не АТО, а війна.

Зауважу, перші ніж воювати, подумати б про тил. Наприклад, у нас при в'їзді в аеропорт Бориспіль навіть блокпосту військового не має. А там, де йде війна, в  Турції, Ізраїлі, блокпости є. 

                                                  

Валерий БУНЯК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини