MENU

ЦВК заборонила проведення референдуму щодо вступу України в НАТО. ВІДЕО

1413 4

Партія "Батьківщина" розпочинає збір підписів за проведення референдуму про вступ України до НАТО, попри незаконну відмову Центральної виборчої комісії у проведенні такого референдуму. Про це заявила голова партії Юлія Тимошенко після засідання ЦВК, яка фактично заборонила членам ініціативної групи проведення референдуму щодо вступу України до НАТО.

"ЦВК, яка складається з комуно-регіональної більшості, сьогодні заборонила проведення референдуму щодо вступу України в НАТО. Безпідставно, протизаконно, практично будучи 5-ою колоною Кремля в Україні", - наголосила вона.

За словами Тимошенко, все відбувається як за часів правління Януковича, і "народу України забороняється висловити бажання на референдумі щодо членства України в НАТО".

Вона повідомила, що партія "Батьківщина" вже у вівторок подасть до Верховної Ради закон про люстрацію членів ЦВК, які всупереч законам та Конституції заборонили проводити референдум.

Окрім того, депутати подадуть до Генеральної прокуратури заяву про злочин щодо дій голови ЦВК, члена Партії регіонів Охендовського, стосовно того, що він незаконно зірвав участь члена Комісії у зборах ініціативної групи громадян щодо проведення референдуму про вступ до НАТО.

"Ми зобов’язані вичистити всі органи влади від комуно-регіональних представників, бо інакше Україні буде важко захищати себе від агресії Кремля та робити необхідні зміни, на які чекають люди", - сказала лідер "Батьківщини".

Вона наголосила, що Конституція, як основний закон, має пряму дію, і відповідно до неї партія "Батьківщина" розпочинає збирати підписи щодо вступу України до НАТО та проведення відповідного референдуму.

"Нас не зупинять незаконні рішення ЦВК", - наголосила Тимошенко.

Вона підкреслила, що входження України в систему колективної безпеки та оборони – це найдієвіший засіб захисту народу країни від військової агресії.

Intv Ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини