MENU

Політичні партії «застукали» на маніпулюванні соціологічними даними

3298 3

Сьогодні в Україні я бачу спроби деяких політичних сил використати соціологічні дані, авторитетні соціологічні бренди задля того, щоб утворити у виборців враження, що ті політичні сили – перемогли. Про це журналісту UAINFO заявив експерт Костянтин Матвієнко. Він вважає, що подібні обставини мали місце й на Президентських виборах, але сьогодні знову склались такі ж обставини. 

 

«З’явилась абсолютно несподівано, фактично, нова політична сила – «Народний фронт» Арсенія Яценюка, яка розділилася з блоком Петра Порошенка. На цей час ще неможливо точно визначити, як розкладаються між ними електоральні симпатії тому, що Петро Порошенко є головнокомандувачем, і несе відповідальність за все те, що відбувається в країні. Мова йде про все те, що відбувається з точки зору безпеки й оборони, з точки зору агресії, з точки зору зовнішньої політики. На жаль, Петро Порошенко втрачає свій авторитет тому, що ми бачимо очевидні невдачі на фронті», - зазначив Костянтин Матвієнко.

 

Він висказав думку, що з іншого боку, так само, не набирає свого авторитету й рейтинг Арсенія Яценюка. Це відбувається в силу економічних обставин, в силу інфляції, в силу погіршення рівня життя.

 

«Говорити, що ці політичні сили на сьогоднішній день є лідерами гонки, щонайменше передчасно. Просто не пройшло достатньо часу з моменту виникнення другої політичної сили, - сили Арсенія Яценюка», - підкреслив експерт.

 

Він також виразив впевненість, що стабільним на сьогодні так і залишається рейтинг Юлії Тимошенко. Це відбувається завдяки тому, що вона чітко визначилась за цивілізаційними виборами України, - вимогам партії «Батьківщина» вступу до НАТО. Так само стабільно тримається і Анатолій Гриценко. 

«Але, в цей же час ми звичайно бачимо, що Олег Ляшко, в силу своєї поведінки і невисокої якості списку та його політична сила, - починає втрачати рейтинг. Кличко себе поводить - як клоун. Таким чином, зараз, використовувати соціологію в якості інструменту агітації щонайменше – є маніпуляція. Це не може бути правдою за рахунок тих обставин, що я перелічив», - підсумував Матвієнко.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини