MENU

Міноборони потребує дератизації

2566 1

Сьогодні питання стоїть так – або ми позбудемося “пацюків” в Мінобороні, або і надалі буде сплачувати кров’ю наших військових за чиїсь корупційні статки.

В суспільстві активно обговорюється неспроможність Міноборони забезпечити армію усім необхідним та факти корупції навколо військових закупівель. Зрозуміла реакція суспільства, яке вимагає жорстко карати винних у зловживаннях.

На жаль, досі жодного факту покарання тих, хто наживається на звичайних хлопцях, які захищають країну, немає.

А на цьому фоні часто солдатів і офіцерів кидають на передову, не забезпечивши найнеобхіднішим.

Вся країна була свідком скандалу із закупівлею бракованих бронежилетів, непридатного обмундирування і продуктів харчування. Проте найсумніше, що і в цьому випадку до сьогоднішнього моменту не покараний жоден з тих, хто у цьому винен.

Ще випадки – Міноборони за допомогою дивної корупційної арифметики вирахувало вартість однієї аптечки на рівні 700 гривень.

Якщо на аптечки українським військовим потрібно 170 млн.грн, а одна одиниця близько 700 грн. то у нас майже 243 тис.осіб військових.

У зоні АТО сьогодні воюють біля 50 тисяч вояків.

Запитання:

Якщо у нас така кількість військових, то навіщо було проводити додаткову мобілізацію?

Якщо цифра невірна, то навіщо Мінобороні скільки аптечок?

Ми з помічниками самостійно формуємо армійські аптечки, яка містить 18 позицій, її орієнтовна вартість – 300 грн. Солдати задоволені!

Як на мене, в першу чергу потрібно забезпечувати хлопців у зоні АТО!

І сьогодні достатньо 15 млн. грн., щоб усі вояки АТО отримали медикаменти першої необхідності! І такі кошти у Держбюджеті є, було б з арифметикою все в порядку.

Мною направлено депутатське звернення до Міністра оборони, з вимогою надання громадськості пояснення щодо заявлених його підлеглими розрахунків стосовно закупівлі аптечок для українських військових.

За моїм глибоким переконанням, усі, хто краде у солдатів, наживається на війні, заслуговують на покарання за законами воєнного часу. Їх жадання наживи обертається реальними смертями солдатів в зоні АТО.

Місяць тому був оприлюднений факт - більше 60 військовослужбовців загинуло лише через те, що були куплені неякісні бронежилети, а є і ще чимало інших гучних прикладів мародерства. І в цьому питанні країна повинна дотримуватися жорсткої позиції - якщо не упевнений, що не стримаєшся від спокуси крадіжки краще не берися!

В складній економічній ситуації, якій знаходиться уся країна та прості люди, відриваючи останні копійчини на потреби війська, “пацюки” несуть не меншу небезпеку для обороноздатності країни, ніж зовнішній ворог.

Володимир ПИЛИПЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини