MENU

Кияни виграли у влади бій за сквер імені Стуса

2676 0

Скверу Стуса в Святошині - бути!

1 жовтня в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації, за участі голови державної адміністрації Іллі Сагайдака, відбулась зустріч з ініціативною групою мешканців району з приводу облаштування скверу імені Василя Стуса на перетині проспектів Палладіна та Перемоги.

Приводом для зустрічі стало невдоволення громадськості району зволіканням у питанні облаштування скверу.

Пам’ятник українському поету і правозахиснику Василю Стусу у Святошинському районі зусиллями активістів було встановлено у 2009 році по іншу сторону проспекту Перемоги, в одному з кілець транспортної розв’язки, після того, як в сквері імені Василя Стуса, де було заплановано облаштування пам’ятника, варварськи було знесено кілька десятків дубів та віковічних сосен.

В квітні цього року громадські активісти ініціювали проведення громадських слухань із закликом скасувати, як неправильне, рішення Київради продати ласий шмат київської землі площею 1,08 га на проспекті Перемоги, 119 ТОВ «Компанія Етрекс» для будівництва офісно-торгівельно-розважального комплексу.

Активісти вимагають поставити крапку у питанні узаконення скверу: виконати організаційно-правові заходи визначені в рішенні Київської міської ради від 2010 року щодо присвоєння статусу скверу імені Василя Стуса ділянці на перетині проспектів Перемоги та Палладіна, забезпечити виконання рішення Святошинського районного суду, щодо заборони виконання будь-яких будівельних робіт в даному сквері, мораторію на знесення зелених насаджень та захистити сквер від рейдерських захоплень.

Віднайшли на зустрічі і шляхи порозуміння влади і громадськості у питанні проведення проектних робіт зеленої зони за кошти міського бюджету та домовились про ще одну зустріч для узгодження пропозицій щодо озеленення скверу.

«Ми обов’язково ініціюємо винесення на профільну комісію Київради питання законності продажу даної ділянки. Хочу повідомити, що позитивні зрушення у питаннях повернень незаконно проданих земельних ділянок вже є. І громада міста отримає їх в свою власність», - наголосив голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак і запевнив громаду у повному сприянні позитивному вирішенню порушених активістами вимог.

«Де, як не у Святошинському районі, має бути найбільше вшановане ім`я Василя Стуса - видатного поета, правозахисника, Героя України? Це ім`я зробило б честь кожному місту, кожній цивілізованій нації. Ми зробимо усе від нас залежне, щоб і надалі плекати історичну пам`ять українського народу, примножувати його культурну спадщину, зрештою, пишатися своїм корінням та оберігати життєве середовище киян», - наголосив Ілля Сагайдак.

Наприкінці зустрічі було прийнято рішення, що громада самостійно визначить і погодить проект майбутнього скверу, а перший заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Володимир Морозов запропонував присутнім вже найближчої суботи розпочати благоустрій та озеленення скверу, до якого планується залучити небайдужу громадськість, працівників КП УЗН та районної державної адміністрації.

Ілля Сагайдак


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини