MENU

Довгий зміг прибрати до рук навіть землю прямо біля Софії Київської

5127 0

Подільник найбільшого корупціонера України Леоніда Черновецького Олесь Довгий уже через п'ять днів може отримати депутатську недоторканість і стати недосяжним для української прокуратури.

Після ганебної поразки у Києві на виборах 2012 року, Довгий-молодший як пацюк втік балотуватися на 102 округ Кіровоградської області, щедро засіяному сьогодні 200-гривнєвими купюрами.

Йому треба захист, аби не потрапити під кримінальне переслідування та захистити активи, виведені за часів керівництва Києвом.

Про це мало хто знає, але Довгий зміг прибрати до рук навіть землю прямо біля національної святині – Софії Київської.

Аби убезпечити себе від будь-яких посягань та ефективно лобіювати питання легалізації своїх активів, Довгий кинув мільйони на свою виборчу кампанію на Кіровоградщині.

Отже, трохи історії.

16 грудня 2010 року Київська міська рада, секретарем якої був Довгий, своїм рішенням передала фірмі "ЄвроОфісБуд" у оренду на 5 років з правом викупу земельну ділянку 0,07 гектари в самому центрі Києва – на вулиці Стрітенській, 10.

Цільове призначення – "для будівництва, експлуатації та обслуговування офісного комплексу з паркінгом". Усе це, нагадаю, в 100 метрах від Софії.



Фірма "ЄвроОфісБуд", яка отримала такий щедрий дарунок від громади міста Києва, є спільним дітищем Довгого і мільйонера Ігоря Воронова.

При створенні фірми "ЄвроОфісБуд" 50%, які належать Воронову, записали на його родича – брата Євгена, а також Людмилу Івкіну. Другу половину, яка була Довгого, оформили на такого собі Олега Володимировича Сидоренка, який також став директором "ЄвроОфісБуд".

Довести те, що Сидоренко – фунт в інтересах Довгого, нам вдасться за допомогою історії витягів із реєстрів інших підприємств.

Так, Олесь Довгий на 98 відсотків і Олег Сидоренко на 2 відсотки були засновниками фірми "Український видавничий центр".

Окрім того, Сидоренко був засновником ТОВ "Інвест Бізнес Компані" разом з директором одного із підприємств батька Олеся Довгого, такою собі Галицькою Маєю Петрівною (вона значилася директором ТОВ "Комерційна власність" – фірмі Станіслава Довгого, яка розташована за одним телефонним номером (044) 2499800 разом із "Заводом радіоапаратури" Довгого-старшого)



На сьогодні прізвище Сидоренка у реєстрі фірми-землевласника ділянки біля Софії замінили на іншу людину.

Цю земельну ділянку біля Софії фірма Довгого-Воронова отримала для зведення чергового одоробла – "офісної будівлі з паркінгом".

Депутатство дозволить Довгому отримати нові інструменти впливу, аби гасити очевидне невдоволення, коли на цьому місці почнуться монтажні роботи. А подарувати за цю опцію Довгому мають знедолені виборці 102 округу на Кіровоградщини, які готові продати свій голос за 200 гривень.

Аби зупинити обрання київського гастролера-корупціонера депутатом, я разом з Мустафою Найємом та Світланою Заліщук розпочали рух #СТОПДовгий, долучитися до якого закликаємо усіх небайдужих киян, які ще пам'ятають злодійства космічного тандему у столиці.

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини