MENU

Річниця Майдану активізувала мем ‪всепропало‬

10190 6

Річниця Майдану активізувала мем ‪#‎всепропало‬. 

Зневіра і розчарування, звичка піддаватися на ФСБшні провокації накладаються на реальні прорахунки уряду і президента, їхнє невміння комунікувати з громадянами. Але не треба вішати всіх собак на владу. Спочатку кожному треба поставити собі декілька простих запитань:

1. Якщо мені щось не подобається у владі, то що би я хотів/хотіла, щоб було натомість? Наприклад, не подобається коаліційна угода. Що я хочу там побачити, аби сподобалося? Наприклад, не подобаються новообрані депутати. Хто мав би бути депутатом, аби я відчув/відчула задоволення?

2. Якщо мені не подобаються певні громадські ініціативи, то чи готовий/готова я взяти і зробити щось інакше, краще?

3. Якщо мені не подобається відображення у дзеркалі, то що я роблю, аби воно подобалося більше?

Якщо вам здається, що це такі прості побутові речі ("критикуєш -- пропонуй", "почни із себе" тощо), то Ви трохи недооцінюєте. В історії всіх революцій настає момент, коли соціальне напруження вибухає просто тому, що накопичилося. Неважливо, хто винний -- уряд чи дружина, президент чи погана погода, сусідський собака чи начальник на роботі. Важливо, що кожна крапля наповнює чашу. Починаючи з певного моменту, роздратування тільки зростає, доповнюючись обрáзами не лише на можновладців, а на всіх оточуючих людей, весь навколишній простір, весь всесвіт. У нормальному житті ці краплинки негативу переливаються як басейн: через трубу А прийшло, через трубу Б відійшло.

Але не так буває в часи стрімких соціальних змін, коли відчуття незахищеності, непевності у завтрашньому дні забиває трубу Б, і басейн переповнюється.

Спецслужби супротивника дуже добре вміють користуватися цим. Роздратування, що не переходить у дію, в якийсь момент розриває. (Тому всім відомо, що трохи фізичної праці допомагає проти нервового зриву.) Вміло збільшуючи градус через своїх платних, а головно безплатних і несвідомих агентів, вони роздмухують полум'я.

Тому дотримуйтеся, друзі, простого правила: критикуєш -- пропонуй, як треба було би зробити інакше. А в ідеалі -- візьми і зроби.

Валерій ПЕКАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини