MENU

Після Майдану Гідності парламент мусить стати парламентом Гідності - Тимошенко. ВІДЕО

12540 8

Після Майдану Гідності новий український парламент мусить стати парламентом Гідності. Про це сьогодні на прес-конференції заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. 
"Новообрана Верховна Рада мусить провести швидкі стратегічні, радикальні реформи разом з президентом і урядом, - переконана вона. - Але в той же час розпочати треба з підвищення іміджу самого парламенту. З очищення самого парламенту, з повернення віри до самого парламенту. Тому реформи парламент мусить почати з себе".
Партія "Батьківщина" запропонувала всім депутатам нового скликання, всім партіям, а також незалежним депутатам першочергові кроки, які на думку Тимошенко, мусять бути зроблені до того, як почнуться голосування за стратегічні для країни реформи.
Першим кроком мусить стати скасування недоторканності з президента, народних депутатів та суддів.
"Президент, народні депутати та судді стануть такими самими, як всі інші українці, і будуть нести перед законом таку саму відповідальність як кожен пересічний громадянин України. Усі мусять стати рівними перед законом", – підкреслила Тимошенко.
Другий крок, який пропонуватиме депутатам фракція партії "Батьківщина", це ініціатива щодо запровадження у Верховній Раді VIII скликання біометричної системи голосування та допуску депутатів до сесійної зали.
Третім кроком, на думку Тимошенко, має стати введення відповідальності народних депутатів за відсутність у Верховній Раді без поважних причин.
 
"Ми вносимо до Верховної Ради законопроект про відповідальність народних депутатів за пропуск сесійного засідання, або засідання парламентського комітету без поважної причини. Як мінімум за ці дні не буде виплачуватися заробітна плата. Якщо цей закон буде прийнятий, якщо будуть хронічні пропуски відвідування залу та комітетів - ми пропонуємо вводити інші санкції для депутатів – до визначення факту порушення присяги народного депутата та позбавлення його права бути народним депутатом", - зазначила лідер партії "Батьківщина".
 
"Або новий парламент почне працювати з новим рівнем гідності, моральності та відповідальності, або такий парламент не буде вартий того, щоб просто працювати на нову, оновлену Україну після Майдану Гідності", - сказала Тимошенко.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини