MENU

Кілька красномовних сюжетів про «роботу» російських пропагандистів в Україні

8217 1

Шановні друзі,

Переглядаю і аналізую список російських терористів від інформації з 83 осіб, щодо яких діє заборона на в’їзд до України…

Служба безпеки України трактує їхню діяльність, а також ЗМІ, які вони представляють, як сприяння терористичній діяльності. Це чистої води інформаційні кіллери, які діють у взаємодії з ФСБ та ГРУ Генштабу ЗС РФ, та так тісно, що не зрозуміло, де журналіст, а де спец...

Наша служба займає у цьому питанні жорстку позицію, вважаючи, що однією з можливих ефективних форм захисту українського інформаційного простору є тимчасове запровадження обов’язкової акредитації.

Хочу також повідомити, що інформація про терористичну по формі і по суті діяльність російських ЗМІ доводиться нами до відома міжнародних та європейських організацій, а також інституцій, які опікуються питаннями медіа.

Опущу імена інформаційних терористів зі списку 83, але назву медіа, які вони представляють. Це, канали «LifeNews», «Russia today», «Первый канал», телерадіокомпанія «Россия», «Россия 24», ВГТРК «ДИП Вести», ВГТРК «Россия-2», ВГТРК «Россия-1», радіостанції "Эхо Москвы", "Маяк", "Вести FM", «Русь православная», інтернет-видання «Русский Обозреватель», «НТВ», «Красная звезда», «Петербург 5», «РЕН ТВ», «РТР – Планета», «Комсомольская правда», «Комсомольська правда. Крым», журнал «Однако», «Центр політичної кон’юнктури Росії», численні PR-агентства та багато інших.

А тепер - декілька красномовних сюжетів про «роботу» в Україні російських журналістів, яких було затримано і видворено з території нашої держави… 

***

Нещодавно на території Закарпатської області російські журналісти у складі знімальної групи програми «Вести» телеканалу «Россия 24» за завданням редакції телеканалу «РТР», готували відео-репортаж щодо «утисків у зазначених обласних центрах російськомовних громадян України та угорської нацменшини Закарпаття, намагань української влади представити їх як сепаратистів та екстремістів». При цьому, для дотримання вимог конспірації та на виконання інструктажу співробітника ФСБ РФ їм було надано документи прикриття, які, нібито, акредитують їх як журналістів фінського (!) телеканалу «МТВ-3»…

***

Журналіст російського телевізійного каналу «Первый канал» (РФ), представляючись білоруським (!) журналістом, готував у Хмельницькій області телевізійний сюжет про «факти утисків російськомовного населення в регіоні, заборону служіння на церковнослов'янскій мові в храмах УПЦ, господарський і культурний занепад західних регіонів України, бездіяльність влади...»

***

Інші негідники від російських ЗМІ брали участь в інтерв’юванні полонених офіцерів, а також у створенні та розповсюдженні відеоматеріалів, що принижують честь та гідність українських військовослужбовців офіцерів СБУ.

***

Ще один затриманий, громадянин ФРН, який живе у Москві і є аналітиком російського журналу «Однако» та німецького журналу «Compact», а також адміністратором інформаційного ресурсу «Yeurasia.org», розповсюджував авторські матеріали, у яких закликав до «звільнення Південного Сходу України від фашистської хунти». Цей тип закликав до організації референдумів, створення народного ополчення з метою відокремлення від України Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей та АР Крим, утворення на їх базі «республіки Новоросія» та приєднання її територій до складу Російської Федерації. З метою підтримки сепаратистських рухів в Україні він навіть заснував «Фонд оборони Криму та Південно-Східної України», на банківські рахунки якого закликав відправляти грошові кошти, котрі в подальшому обіцяв переправляти через свої можливості сепаратистам в Україну.

Я добре пам’ятаю слова мого одного доброго хорватського друга – учасника Вітчизняної війни у Хорватії 1991-1995 рр.. На моє запитання, яким було тоді ставлення хорватів до сербських медіа, він сказав: ми з ними радикально розірвали будь-які стосунки. Україна у війні і кожен, хто шастає по вашій території має бути під наглядом, бо інакше ви самі розширяєте простір для дезінформації.

Markian Lubkivskyi


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини