MENU

Феномен терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

13964 4

Феномен даних терористичних організацій створює особливість антитерористичної протидії України та вторгнення армії РФ на Донбас. Це ключові важелі, що надають ДНР та ЛНР основну відмінність від інших міжнародних терористичних організацій. Отже, кілька штрихів для порівняння міжнародного тероризму з терористичними організаціями ДНР та ЛНР.

1) Міжнароде право вбачає в терористах - звичайних злочинців без політичного підтексту. Тобто, якщо був скоєний тер-акт, де загинули люди, то терористів судитимуть за вбивство людей. З точки зору політології - терористи розглядаються, як маргінали, що прагнуть вплинути на політичні процеси.

ДНР та ЛНР важко назвати маргіналами, адже їм вдалось встановити контроль на певною частиною території Донбасу. Україна ці території - визнала, як окуповані. Проте, на офіційному рівні Україна не визнала ДНР та ЛНР - терористичними організаціями.

2) Антитерористична протидія в світі полягає в боротьбі з джерелами фінансування міжнародного тероризму. Насамперед, ведеться жорстка боротьба з наркотрафіком, торгівлею людьми й іншими злочинами. в тому числі фінансовими, які дозволяють терористам отримувати кошти й спрямовувати їх на потреби своєї злочинної діяльності. Спецслужби відстежують банківські рахунки осіб чи офшорних компаній, що підозрюються в причетності до фінансування терористичних угрупувань. Якщо, такі підозри підтверджуються, то згідно міжнародного права, банки накладають арешт на  рахунки.

Україна відкинула такий міжнародний досвід й "закриває очі" на осіб причетних до фінансування тероризму на Донбасі, а точніше, окрім, балаканини діло дальше не заходить.

3) Жорсткі заходи в боротьбі з міжнародним тероризмом характерні для світової спільноти.Скажімо, США чи Ізраїль з терористами ніколи не "церемонились" чи "панькались", а в законодавстві Франції передбачено використання ядерної зброї у боротьбі з теристичною чумою.

Україна ж. в односторонньому порядку, припинила ведення вогню та щоразу говорить про потребу перемир'я.

Надає терористичним організаціям ДНР та ЛНР, за власний кошт, електроенергію. газ та воду. Проводить виплати пенсій, а також постачає гумунітарну допомогу на окуповані території.

4) В міжнародній практиці існує тактика ведення дипломатичної протидії терористичній діяльності. Для прикладу. організовуються круглі столи з представниками влади Іспанії і представниками терористичної організації ЕТА. В даному випадку, досить часто обидві сторони досягають реального перемир'я.

Україні досягти реального перемир'я, а не того, що тільки на папері - заважає цинічна політика РФ, яка створила ДНР та ЛНР для власних окупаційних цілей.

Ніна ТИМКІВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини