MENU

Усупереч саботажу згнилої державної машини, створення антикорупційне бюро просувається - Соболєв

5411 0

Всупереч великому саботажу згнилої державної машини, завдання створити Національне антикорупційне бюро просувається вперед.

Після того, як ми в парламенті почали обговорювати кандидатів у конкурсну комісію, яка незалежно від політиків має вибрати ключову людину - першого керівника бюро - свою частину комісії швидко призначили Президент та Уряд.

Чудово. Ми від "Самопомочі" щойно номінували в цю комісію авторитетного Джованні Кесслера (на фото) - людину, яка слідкує за чистотою операцій в Єврокомісії. Його кандидатуру вже підтримала і Радикальна партія та погодилася розглянути "Батьківщина". Сподіваємося на ранок мати номінантів від Блоку Петра Порошенка та "Народного фронту. Тоді можна затверджувати прізвища на нашому антикорупційному комітеті і пропонувати проголосувати парламенту. Конкурсна комісія може вийти доволі принципова, що в наших умовах вже половина успіху.

Наступне завдання - затвердити в законі про бюджет фінансування для бюро, що має взяти за горло всіх топ-корупціонерів. Сьогодні уряд вже готовий виділити на це майже 250 мільйонів гривень.

І майже з чистою совістю можна буде зустрічати Новий Рік, якщо проведемо через парламент поправки, які дозволяють дати нормальні зарплати слідчим бюро і заборонити набирати туди людей, які вже боролися з корупцією в наших правоохоронних органах. (Друге і четверте слова з кінця прохання читати у лапках).

Перший керівник польського бюро, яке вони утворили у 2006 році і яке вже стало найбільш авторитетним правоохоронним органом, розповідав мені, що вони робили слідчих з журналістів. Теж хотіли вбити спадщину корумпованих прокурорів та поліцейських.

І нам треба пошвидше вбити. Правда, чим більше я працюю державним службовцем, тим більше я розумію, що поки ми не приведемо на посаду Президента, Прем`єра та Генпрокурора людей, які ненавидимуть корупцію, держава далі нею хворітиме у смертельно важкій формі.

Але нам треба всім невтомно наближати час цього одужання. І радіти, яка в нас громадськість. Такої не мали ані Гавел, ані Саакашвілі. Саме громадські організації на чолі з Центром протидії корупції першими звернули увагу на нуль гривень фінансування, на саботаж із формуванням конкурсної комісії, допомогли розробити поправки. Із Кесслером вони ж познайомили.

З такими громадянами в нас не може не вийти

Єгор Соболєв


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини