MENU

Савченко повинна бути звільнена вже сьогодні - Тимошенко. ВІДЕО

4302 7

Сьогодні, 26 січня, о 14.00, відбулася прес-конференція лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко повинна бути звільнена керівництвом Росії вже сьогодні, оскільки вона вже придбала реального членства в ПАРЄ та отримала міжнародний імунітет. Про це під час брифінгу заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що Савченко набула статусу члена ПАРЄ та чинного депутата і одночасно придбала міжнародного імунітету.

"Саме у зв'язку з цим Президент ПАРЄ Анн Брассер зробила заяву, що всі депутати мають недоторканність і також мають імунітет, необхідний для відвідування сесії. Тобто Росія повинна зняти всі обмеження для поїздки депутата на засідання. Тому якщо один з депутатів, а саме  Савченко, перебуває за ґратами, то вона повинна бути звільнена владою, яка її тримає "- зазначила она.

Тімошенко підкреслила, що  з сьогоднішнього дня, згідно з міжнародними імунітетом, Савченко повинна бути вільна" І немає ніяких аргументів, пояснень, міжнародних правил або норм, які б дали право РФ, російському керівництву утримувати її за гратами. "Саме тому ми очікуємо гідного правого кроку Путіна щодо звільнення Савченко", - додала вона.

У випадку, якщо Російська Федерація відмовиться звільняти українську льотчицю, народного депутата України і члена Парламентської асамблеї Ради Європи, ВО «Батьківщина» звертатиметься до всіх країн-членів ПАРЄ.

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини