MENU

У штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу відбулося екстренне засідання Україна-НАТО

3354 9

Сьогодні, 26 січня, в штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу відбулося екстрене засідання Комісії Україна-НАТО.

Під час засідання було обговорено подальші дії у зв'язку з активізацією діяльності російсько-терористичних угруповань на Сході Україні.

Від України у засіданні взяли участь Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Голова української частини Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи (СРГ ВР) Михайло Коваль, а також Глава Місії України при НАТО Посол Ігор Долгов.

В ході засідання Заступник Секретаря Ради детально поінформував представників Організації Північноатлантичного договору про поточну ситуацію на Сході нашої країни та про наявність в української сторони неспростовних доказів щодо причетності Російської Федерації до подій у Маріуполі та її підтримки терористів на Донбасі.

За результатами засідання Комісії Сторони суворо засудили дії підтримуваних Росією терористів ДНР і ЛНР, насамперед, їх напади на мирне населення, а також агресивну політику Кремля.

Крім того, союзники вкотре закликали Москву припинити підтримку терористів фінансами, сучасним важким озброєнням і людськими ресурсами, а також повернутися за стіл переговорів.

Північноатлантичний Альянс наголосив, що подальша агресія РФ проти України не залишиться без адекватної відповіді світової спільноти.

За підсумками засідання Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив із публічною заявою.

27 січня Заступник Секретаря Ради, Голова української частини СРГ ВР Михайло Коваль візьме участь у засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи, під час якого планується деталізувати сьогоднішні домовленості, зокрема, визначити конкретні практичні заходи з боку Альянсу та країн-членів Організації, спрямовані на підтримку України у її боротьбі проти російської агресії, а також у питаннях реформування сектору безпеки і оборони нашої держави.

РНБО України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини