MENU

Конфліктну ситуацію в Донецьку можна вирішити шляхом переговорів, - Тимошенко. ВІДЕО

877 2

 

Кандидат в Президенти України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що початок переговорів з людьми, які захопили будівлю Донецької обласної державної адміністрації, є позитивним і має бути продовжений.

"Я вважала своїм обов'язком приїхати сьогодні в Донецьк і постаратися провести переговори з тими групами людей, які вже багато днів поспіль блокують державну адміністрацію Донецької області. Я змогла зустрітися з двома групами. Після переговорів, які проведено, я можу твердо сказати, що компроміс можливий", - заявила Юлія Тимошенко в Донецьку.

Захоплення державних будівель Юлія Тимошенко вважає своєрідною формою протесту у відповідь на небажання української влади почути проблеми східних та південних регіонів України.

"Я почула першу претензію, що дуже багато часу втрачено, і претензія про те, що цілий місяць політики київського рівня, влада, не починала вести переговори з тими, хто сидить сьогодні в обласній державній адміністрації Донецької області. Багато років, ну як мінімум останніх 15 років, політики просто не чули своїх громадян, політики просто ігнорували все те, що роками накопичувалося в серці, в душі, у свідомості українців як на сході, так і на заході", - зазначила вона.

Лідер партії "Батьківщина" зазначила, що темою переговорів стали можливі шляхи виходу з нинішньої кризи.

"Ми проговорили всі питання, що стосуються економічної ситуації, соціальної. Людям дуже важко зараз. Це теж потрібно зрозуміти. Крім цього, ми також мали можливість подумати про те, як дати більше самостійності місцевим радам, регіонам, і як вирішити всі наші культурні і мовні питання, які в тому числі сьогодні піднімаються. Я думаю, що діалог розпочатий. Це дуже важливо", - сказала вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що в результаті переговорів сторони дійшли згоди щодо необхідності широкого діалогу в форматі "круглого столу".

"Я також запропонувала організувати саме в Донецьку в найближчі дні, одразу ж після свят, великий круглий стіл, де була б представлена практично вся Україна, щоб за цим круглим столом уперше сіли ті, хто представляє всі групи, що блокують сьогодні адміністративні будівлі на сході, щоб також за цим столом опинилися представники інтелігенції, авторитетні люди із західної України і з центральної, і звичайно ж, політики всіх фракцій для того, щоб почути, зрозуміти і, нарешті, почати жити в інтересах людей", - підкреслила лідер партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко зазначила, що переговори триватимуть до повного вирішення всіх конфліктних питань.

"Ми домовилися про те, що буквально через день ми зустрічаємося ввечері і продовжуємо наш діалог до того моменту, коли ми можемо побачити рішення, яке влаштовує всіх", - додала вона.

Під час прямого включення з Донецьку на телеканалі "Україна" Юлія Тимошенко наголосила, що вирішувати проблеми на півдні та сході країни треба двома шляхами.


"По-перше, безумовно виконувати женевські домовленості. І ми дуже розраховуємо, що це буде зроблено Росією, а з іншої сторони, потрібно вести прямий, чесний, відкритий діалог з тими людьми на сході та півдні України, які відчувають, що революція, яка відбувалася, не дала їм відчування справедливості, захищеності та рівності", - заявила Юлія Тимошенко.

INTV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини