MENU

ТОП-6 кроків для того, щоб зупинити Путіна

4728 6

Про те, що Путіна не сильно лякають анонсовані санкції, нині не говорить хіба лінивий. Найупертіші українці ще мають надії на джедаїв, котрі під керівництвом Капітана Америки та Людини-Павука зійдуть на Донбас і наведуть там порядок, врятувавши світ у пакеті з Україною. Та впертюхів стає, на щастя, дедалі менше. Правда, опція "сам, любий, сам", котра чудово спрацювала на київському Майдані, буксує на Південному Сході. Хоча б через те, що там нема в достатній кількості киян та гостей столиці, котрі проривалися через міліцейські блок-пости й тітушок на допомогу революції. З рештою, поки в містах Донеччини та Луганщини самим громадянам не набридне беспредел, сепаратисти далі волатимуть: "Россия! Путин, спаси! Услышьте Донбасс!", а терористи викрадатимуть людей, вбиватимуть, братимуть заручників. Якось так...

Хто чи що, в такому разі, може переламати ситуацію? Якщо менти на місцях - продажні саботажники, прості люди залякані, тих, хто потроху прокидається - атакують, б`ють і калічать, а так звана влада - це Партія регіонів і трошки комуністів, жодна, навіть підготована в ЦРУ за участю Моссаду антитерористична операція не матиме успіху ані в короткій, ані в довготривалій перспективі. Бо щойно наші американські чи ізраїльські друзі поставлять українську владу до відома, інформація відразу витече: російська агентура працює на "п`ять" з плюсом, "кроти", здається, навіть у Міністерстві культури, і навіть закрите засідання парламенту неможливо провести без "регіоналів", котрі все здадуть Путіну. 

Отже, як недавно нагадала заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, говорячи про те, чи можна санкціями, цивілізованими методами та шляхом компромісів стримати агресію російського президента, проти лому нема прийому. 

Але в цієї приказки є продовження: якщо нема іншого лому.

Такий лом проти Путіна є. Навіть кілька. Їх можна задіяти всі разом, навіть не виходячи з київських високих кабінетів та не їздячи на Донбас, аби "послухати й поговорити". Це - не армія, котра в стадії формування. Не зрадники-менти. Не працівники СБУ, котрі вже давно деморалізовані. Навіть не залишки вірних присязі спецпідрозділів. Тим більше - не мирні громадяни, готові, як у Києві, йти на кулі з дерев`яними щитами. 

Для того, аби зупинити Путіна й в короткій перспективі приборкати сепаратистів на Південному Сході, варто застосувати дуже просту зброю. Котра в наших умовах стане зброєю масового знищення Путіна з його вірним Медведчуком та остаточно переведе в статус макулатури їхній рупор, газету "Вести". Далі - по пунктах:

1. Задекларувати на державному рівні незмінний курс на європейську інтеграцію незалежно від близькості перспектив членства України в ЄС.

2. Підписати так звану "економічну" частину Угоди про Асоціацію незалежно від того, яким буде результат президентських виборів. 

3. Задекларувати на всіх рівнях: у Конституцію України вносяться будь-які компромісні зміни, але слово "федералізація" та словосполучення "російська мова як друга державна" забуваються назавжди. Все інше - обговорюється.

4. Оголосити не лише про намір України вийти з так званого СНД, але й про створення візового режиму з Російською Федерацією. Також - зміцнення кордонів між Україною та РФ по всій лінію тяглості, перекинути туди посилені військові підрозділи. Повністю запечатати його й оголосити такий крок одним із пріоритетних. 

5. Заборонити діяльність Комуністичної партії та всіх без винятку проросійських партій. Просто оголосити їх поза законом.

6. Задекларувати намір вступу України до НАТО - незалежно від близькості перспективи членства. 

Кожен із цих кроків слід зробити незворотним. У такому разі, як мені здається, жоден із цих "ломів" у разі його застосування проти путінського лома просто так не перебити. Україна загалом повинна розвернутися в західному напрямку остаточно, безповоротно й заявити про це Південному Сходу: цивілізаційний вибір держава Україна вже зробила. Все. Всім дякуємо. Всі вільні. Можна працювати.

У Путіна буде загострення. Він від безсилої люті зробить щось неприємне для нас і відлупцює свого Медведева. Але - востаннє, можете мені повірити. Потім мовчки зжере свого капелюха.

Андрій КОКОТЮХА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини