MENU

Імена тих, за кого не слід голосувати на виборах до Київради

7288 4

Публікую довідку від керівника фракції Батьківщини у Київраді щодо того, хто з земельних дерибанликів зараз лізе у Київраду по спискам і округам

На сьогодні по багатьом одномандатним мажоритарним виборчим округам у Києві балотуватимуться колишні депутати черновецько-регіоналівської більшості Київради, голосами яких було: піднято тарифи для населення Києва у 3,4 рази в 2006 році, віддано у приватні руки Гостинний двір під перебудову, Садибу Мурашка, Книгарню "Сяйво" і "Знання" на Хрещатику, землю в центрі міста для будівництва готелів та торгових центрів, безкоштовно передано у державну власність майно київської громади на 2 млрд. грн.: Центр серця, який зараз планують передати в концесію, 15 га землі аеропорту "Жуляни" та інше. Знесено безліч пам'яток та об'єктів культурної спадщини (наприклад,Садибу Казанського) тощо. Ними було роздано у власність і оренду без конкурентних засад 3200 га вільних від забудови міських земель. Відчужено землі та роздано за безцінь сотні квадратних метрів комунального майна на загальну суму 70 млрд. грн. До Генерального плану міста Києва було внесено 3900 змін, наслідком яких стала зміна вигляду історичної частини міста. За різними оцінками землю, яка була відчужена, можна оцінити у суму близько 10 млрд. дол. Проте, якщо врахувати, що під час керування Попова його черновецька-регіоналівська більшість у Київраді замість виконувати обіцянки щодо повернення розграбованих активів Києва, сама непогано доклала руку до розграбування столиці, і ці незаконні дії тривали аж до 2013 року, то, на думку експертів, ця цифра на сьогодні могла сягнути і 15 млрд. дол. Більш точний аналіз проведе нова Київрада і наша фракція "Батьківщина" буде ініціювати проведення такого розслідування.

Така ж ситуація спостерігається і з комунальною власністю міста. Черновецькі-регіонали вилучили у київської громади 5,5 тисяч квадратних метрів приміщень центральної частини міста з врахуванням ціни, яку заявив сам інвестор. Всього по місту з власності територіальної громади вилучено 68,5 тисяч квадратних метрів нежитлової нерухомості, в яких розташувались міські та загальнодержавні установи. Більше 10 тисяч квадратних метрів передано в оренду без конкурсу із порушенням встановленого порядку. 53,6% орендованих площ передано орендаторам на пільгових умовах. При тому, що середня орендна плата за один квадратних метр становила всього 48 гривень. Під виглядом інвестиційних конкурсів для реконструкції старих будинків безоплатно з суттєвими порушеннями закону передано у власність так званих інвесторів більше як 90 об'єктів комунальної власності.

Коли ми говоримо про те, що місто грабували, уявляючи собі якогось абстрактного грабіжника – ми помиляємося, оскільки за кожним злочином стоять конкретні депутати і чиновники: усілякі шлапаки, довгі, гереги, пабати, грушки, супруненки та інші.

На сьогодні є загроза, що ці люди можуть потрапити у Київраду нового скликання. Щоправда тепер вони позиціонуватимуть себе як самовисуванців або "ховатимуться" у списках маловідомих партій. Кандидати намагаються проводити агітацію листівками в наметах, ходять по дворах, їхні агітатори закликають знову проголосувати 25 травня за цих скомпрометованих діючих депутатів більшості або банально пропонують виборцям продати свій голос за гроші. Якщо ми це допустимо, щоб вони потрапили у нову Київраду, то вони як іржа роз'їдатимуть її, борючись за своє майно.

Саме тому, закликаю киян особливо уважно поставитися до цих кандидатів та перевірити за допомогою відкритих джерел інформації (через Інтернет, сайт Київради http://www.kmr.gov.ua/) чи є вони діючими депутатами більшості у Київраді, до якої ніколи не входили депутати фракції "Батьківщина". Що стосується висуванців від партій, то перевірити прізвища кандидатів по списках треба на сайті Територіальної виборчої комісії міста Києва.

Як відомо, у депутати Київради наступного скликання по одномандатних мажоритарних округах Києва балотуються біля 40 депутатів нинішньої провладної більшості Київради: Віктор Грушко, Ігор Шпак, Юрій Дмитрук, Олександр Незнал, Сергій Костюк, В'ячеслав Топчій, Ігор Баленко, Олександр Ліщенко, Олексій Самохін, Віктор Наумко, Олена Овраменко, Михайло Яковчук, Зоя Миронова, Владислав Теплюк, Павло Тесленко, Олександр Гавриленко. Так у складі партії "Права Воля України" – О. Лойфенфельд, Ю.Бондар; "Партія зелених України" – Д.Москаль. "Демократична партія України" – В.Павлик, С. Кримчак, Гавриленко.

На жаль, ці депутати балотуються не лише як самовисуванці, але є й в дружніх політичних силах. Так, політсила Порошенка – В.Кличка "УДАР" висунула по мажоритарці нинішніх депутатів Київради від Блоку Литвина в Київраді І.Баленка (Дарниця) і О.Овраменко (Дніпровський район). У списку УДАРа під 11 номером іде депутат від черновецьких – Ю.Кононенко. На Оболоні від УДАРу кандидатом в депутати висунули юриста черновецьких – В. Лавриненка. Серед самовисуванців-мажоритарників по Деснянському району – людина екс-заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, екс-начальниця ГУ охорони здоров'я Л.Качурова, проти якої була порушена кримінальна справа через підозру нецільового використання бюджетних коштів. У Дніпровському районі пробує пройти до Київради П.Тесленко, який став депутатом Київради від Блоку Катеринчука, але майже відразу переметнувся до більшості Черновецького. По округу N34 на Оболоні та по округу N24 в Дніпровському районі балотуватимуться О. Славна і З. Мироненко. У Київраду ці депутати теж пройшли від Блоку Черновецького. Так само, як і Алла Шлапак (N35) на Печерську, яка була співголовою Блоку Черновецького. Тепер всі вони – у фракції "Соціальна справедливість". А на Солом'янці (N52) проривається у депутати екс-заступники мера Л. Черновецького В. Головач та І.Кільчицька, на Оболоні партнер В.Алієва забудовник В. Столар (Оболонь), які звели над куполом станції метро "Театральна" скандальну будівлю, яку після масових протестів киян, передали місту під Музей Києва.

З тих же причин, пропоную киянам голосувати за відомі їм партії. По-перше, вони вже себе показали, як позицією, так і діями. Тому ймовірність потрапити до списку кандидатів у депутати вовків у овечій шкурі набагато менша. По-друге, формуючи список з кандидатів в депутати, відома партія несе більшу відповідальність, ніж новостворена. По-третє, треба не забувати, що часто нові партії купляють олігархи спеціально під вибори.

Тому я вас закликаю голосувати за кандидатів в депутати від політичної сили "Батьківщина", адже у нас в списках немає ніяких колишніх черновецьких і регіоналів.

Кандидати від "Батьківщини" – це перевірені часом, діями та Майданом люди, які свідомі в боротьбі за права та інтереси киян! Вони послідовно відстоювали інтереси киян. Фракція "БЮТ-Батьківщина" – єдина політична сила в Київраді, яка не голосувала за скасування районних рад у столиці, тобто за знищення самоврядування в Києві. Більше того, фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді не просто боролася із провладною більшістю Черновецького-Партії регіонів і намагалася заблокувати злочинні рішення, які ця більшість виносила на сесії Київради, а чітко фіксувала всі порушення. Це сьогодні дозволить повернути відчужені землі та власність Києва.

Ми знаємо як діяти після створення в новій Київраді своєї більшості. Ми повернемо незаконно передану землю і майно. Безумовно ті угоди оренди, які були укладені без дотримання законної процедури та на пільгових умовах, за красиві очі, як то кажуть, будуть розірвані і, переконана, що наша команда зможе знайти більш доцільне і прибуткове застосування цим площам, що полегшить виведення міста із кризи. Тож, навіть незважаючи на економічну кризу, пов'язану із війною, незважаючи на справжнє пограбування міського бюджету, ми знаємо, де знайти гроші для порятунку Києва.

Ігор ЛУЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини