MENU

Кремль тиснутиме на Україну через теракти

4506 10

Сьогодні, коли остаточна військова перемога наближається, ми маємо підготуватися до наступного етапу цієї історії.

Ми ж розуміємо, що Росія так просто не заспокоїться. Не заспокоїться аж доти, доки не почнуться демократичні перетворення в самій Росії. Якщо путінський режим залишиться, він буде лізти і лізти в Україну -- не прямим військовим вторгненням, так іншими засобами. Якщо путінський режим почне падати, він впаде на нашу голову -- мільйонами біженців, експортом насильства, економічними проблемами.

Але найближчим часом Кремль встоїть. І це означає, що спроби повалити Україну на коліна будуть продовжуватися. Найбільш імовірний сценарій -- безкінечний терористичний тиск. Терористичні акти в кожному великому місті. Постійне залякування мешканців України, аби врешті вони визнали: так жити не можна, краще здатися на милість ворога.

Тероризм у своєму класичному вигляді є чистою інформаційною боротьбою. Матеріальні збитки -- не головне. Головне, заради чого все робиться, -- паніка в рядах мешканців; страх -- постійний страх іздити в метро, ходити в кінотеатри та торговельні центри, загалом виходити на вулицю; тиск горя на сім'ї загиблих та їхніх друзів; постійне відчуття небезпеки; невдоволення своєю владою, яка нездатна захистити (а від терористів стовідсотково захиститися неможливо).

Тероризм виникає лише в новітній час, коли кожного з нас привчено цінувати кожне людське життя. Тероризм -- це перший в історії вид війни, коли мішенню стають не солдати супротивника, а невинні мирні люди. Поле битви тероризму -- свідомість кожного з нас.

Нам буде дуже важко з цим жити. Але альтернативи немає. Нам треба готуватися. Готувати свої спецслужби. Навчитися бути пильними на вулицях і в публічних місцях. Витрачати гроші не на нагальні потреби народу, а на боротьбу з тероризмом. Опанувати всім першу медичну допомогу. Перезапустити Громадянську Варту -- міліція не впорається. Навчитися бачити у кожному корупціонерові (у прикордонникові, що за гроші пропустив терориста, у міліціонерові, що за гроші закрив очі на підготовку теракту, у генералові, що зрадив свій народ за великі гроші) справжнього ворога народу, у первинному значенні цього слова -- ворога кожного з нас. І готувати свою свідомість до жахіть тероризму. Фронт тероризму не в сотнях кілометрів від нас -- він на нашій вулиці.

Кремль так просто нас не залишить у спокої. Ми маємо бути сильними. Правда на нашому боці, бо тероризм є уособлення абсолютного зла. Наша нація до цього поки що не готова. Готуймося, браття. Ми вистоїмо, ми переможемо.

Валерій ПЕКАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини