MENU

Труханов остров планируют превратить в элитный поселок - Бригинец

296 0

КМДА не погоджує клопотання щодо оголошення Труханового острова ландшафтним заказником місцевого значення.


У квітні 2012 року Міністерство екології розглянуло та схвалило клопотання щодо оголошення ландшафтним заказником місцевого значення Труханів острів, яке підготовлено Київським еколого-культурним центром. Відповідно до процедури Міністерство надіслало відповідні проектні матеріали Держуправлінню охорони навколишнього природного середовища для погодження питання з власником – за інформацією екологів власником може бути одне з комунальних підприємств Києва або КП «Труханів острів», або КП «Плесо», тобто КМДА - від якого погодження до цього часу не отримано.


У тому, що влада не поспішає надавати статус заповідників та заказників київським зеленим оазам, я вбачаю план забудувати ці території. На щастя, у Києві ще збереглися місця, які всупереч бажанню чиновників і забудовників, можуть стати заповідними. Саме тому, я вимагаю від влади чітко визначити свою позицію щодо збереження зелених зон Києва. В іншому випадку, будь-яка пасивність влади у наданні зеленим зонам Києва необхідних захисних статусів повинна сприйматися громадою, як небезпека для зеленої зони.


Я звернувся до Прокуратури м. Києва з проханням з’ясувати на яких підставах землекористувач Труханового острова не погоджує клопотання Київського еколого-культурного центру щодо оголошення ландшафтним заказником місцевого значення Труханів острів.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини