MENU

Луценко, как министра МВД есть за что критиковать, но не забывайте и про множество заслуг - Княжицкий

615 1


Яв п'ятницюбув у Львові. Зайшов до Тараса Вознякау журнал "Ї", а він якраз редагувавза комп'ютеромлист до президента з проханням помилуватиЛуценка. Після вивезення Юрія прямо зпід крапельниць у в'язницю,після емоційного виступу його дружиниІрини у Верховній Раді несправедливістьу ставленні до Луценка стала сприйматисяще жорстокішою і ще безглуздішою.

"Ну,як ми можемо мовчки на це дивитися інічого не робити?" – емоційно запитувавВозняк. Його лист підписали сотні людей,серед яких Маринович, Захаров, Брюховецький,Грицак, Андрухович, Прохасько, Фінберг,Стріха, Чубай та багато інших. Я б тежйого підписав, але ідея Тараса полягалав тому, щоб цей лист не політизувати. Боголовне – врятувати здоров'яЛуценка.

Мене дещо здивувала реакціядеяких шановних людей. От Роман Шрайкназвав цей лист "письмомсчастья".

"Уважаемые подписанты.Перед кем вы пресмыкаетесь?" – запитуєРоман. А я переконаний, що серед тих, хтопідписав цього листа, є багато людей,які життям своїм довели, що ніколи ніперед ким "не пресмыкались". Колимова йде про здоров"я людини, а,можливо, і про життя, нічого соромногоу тому, щоб попросити президента пропомилування, я не бачу. Адже з юридичноїточки зору саме він визначає процедурупомилування. Достатньо одного указу,щоб звільнити Луценка. Так, Юрій, якполітик, сам про помилування не просить,і це викликає повагу. Так само повагувикликають і люди, які не можуть безучаснодивитися на несправедливі стражданняближніх.

У тому ж листі Романстверджує, що Луценко був поганимміністром, що він не змінив міліцію. Ясам критикував його діяльність, працюючижурналістом. Але, щоб зрозуміти, чизмінив він міліцію, достатньо пригадати,якою була міліція до нього. Ця міліціяфальсифікувала вибори, знущалася зПодольського, вбивала Гонгадзе. Якою єміліція зараз, ми теж бачимо. Особливовидно це було у Первомайську, наМиколаївщині під час виборів. Пам'ятаєтеці кадри?

Луценко був першим і покищо останнім цивільним керівникомміліції. Він першим створив при МВСгромадську раду, співголовою якої ставЄвген Захаров. Ви уявляєте зараз Захаровакерівником громадської ради при МВС?Тоді у міліції було вдвічі зменшенокількість генералів, розпочаласяборотьба з катуваннями. Через це одинз відділів міліції у Прилуках булонавіть розформовано. Тоді одним знебагатьох позитивних прикладів увиконанні плану Україна-ЄС було названороботу створеного Луценком управлінняз моніторингу дотримання прав людиниу МВС. Мітинги і демонстрації тодіміліція не розганяла. Натомість порядокна них забезпечувала. За часів Луценкакількість убивств щороку зменшуваласяна 7-8 відсотків, як я уже писав, на жоднихвиборах міліція не втручалася незаконноу виборчі процеси. Співпрацюючи з США,міністерство створило підрозділ зпротидії торгівлі людьми, а у співпраціз ЄС – центри утримання нелегальнихмігрантів.

Я навмисно погуглив заразінтернет, щоб перерахувати деякі з цихфактів. Просто заради того, щоб, звинувачуючиінших у несправедливості, ми намагалисязалишатися справедливими самі.

Микола Княжицький


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини