MENU

Три способи визначити місцезнаходження людини за допомогою телефону

556724 30

Сучасні технології надають сучасним батькам те, про що наші мами та тати навіть і мріяти не могли — можливість у будь-який час дізнатися, де знаходиться дитина, чи прийшла вона до школи чи прогулює, чи вчасно повернулася додому тощо. А з початком навчального року ця тема знову стала актуальною. У цій статті ви дізнаєтеся про кілька основних методів, доступних жителям України, за допомогою яких у будь-який час можна дізнатися де знаходиться ваша дитина.

На початку цього року в бразильських школах з'явилося обов'язкове правило - на формі всіх учнів до 14 років почали розміщувати мікрочіпи з GPS. Батьки тепер отримують повідомлення, коли дитина приходить до школи і коли залишає її. Крім того, вони зможуть у будь-який час відстежити місце розташування своїх дітей.  

В українських школах таких правил поки що немає. Тому піклуватися про безпеку своєї дитини нам доводиться самостійно. 

Для того щоб визначити місцезнаходження об'єкта (дитини, людини похилого віку, машини, або навіть собаки) існує три основних методи, кожен з яких відрізняється своїми достоїнствами і недоліками. 

Метод перший. Послуги мобільних операторів 

Найпростіший і найдоступніший для всіх спосіб — скористатися послугами мобільних операторів. З четвірки найбільших операторів (Київстар, МТС, Life:) та 3Моб) можливість стеження надають лише перші два. 

У випадку з Київстаром йдеться про послугу «Маячок», яка дозволятиме дізнаватися про місцезнаходження людини як за допомогою повідомлень (запит на їх отримання можна надіслати в будь-який зручний для вас час), так і за допомогою інтернету, коли все відображається на карті. 

Для її підключення необхідно набрати на телефоні команду, що містить спеціальний код та номер телефону того, за ким передбачається спостереження. При цьому на телефоні з'явиться відповідний запит, який необхідно буде підтвердити за допомогою SMS-повідомлення. Можна підключити кілька номерів. Ціна одного SMS-запиту - 2 грн. Докладніше про послугу можна дізнатися. 

Подібну послугу також надає МТС — «Дитина під наглядом». Принцип її підключення та використання аналогічний. За потреби можна встановити спеціальний додаток для Android. Подробиці. 

Вартість відправлення SMS також становить 2 грн. За бажання можна придбати додаткові бонуси (наприклад, у випадку з МТС можна купити пакет з 20 запитів за 25 грн). Використання веб-трафіку тарифікується відповідно до вашого тарифного плану.

Безумовною перевагою такої послуги є її простота. Не потрібно ні комп'ютера, ні іншого обладнання. Достатньо просто забезпечити дитину мобільним телефоном, причому це може бути будь-яка, навіть найпростіша і найдешевша модель. Немаловажно й те, що батькам не обов'язково знаходиться біля комп'ютера або мати смартфон із постійним виходом до інтернету. 

До речі, як показує статистика, зібрана «МТС Україна», 80% українських школярів віком від 6 до 13 років мають мобільні телефони. Тобто методика з використанням послуг стільникового оператора підходить для переважної більшості батьків.

Що ж до недоліків, то тут можна відзначити той факт, що визначення позиції проводиться за допомогою aGPS, тобто за вежами стільникового зв'язку. А це означає далеко не найвищу точність, похибка може становити від кількох десятків до кількох сотень метрів, залежно від місцевості та кількості вишок. Тим не менш, саме ця методика найбільше підходить для більшості міських батьків.

Метод другий. GPS-трекер

У цьому випадку потрібно придбати спеціальний прилад, званий GPS-трекером (GPS-маячком, GPS-жучком). Це, по суті, мобільний телефон, але з гіпертрофованою GPS-складовою. Пристрої мають можливість відповідати на вхідні дзвінки, а іноді ще й дзвонити на кілька номерів. Тобто в такому разі не потрібно купувати додатковий телефон. Втім, є і зовсім компактні моделі, позбавлені телефонної складової.

Пристрій  дозволить будь-якої миті визначити місце розташування дитини з дуже високою точністю. Від батьків потрібно купити сам трекер, забезпечити його SIM-картою і налаштувати.

Пристрій можна запрограмувати до виконання досить широкого спектра завдань. Наприклад, у заданий час відправляти SMS-повідомлення з даними про місцезнаходження або у випадку, якщо об'єкт залишив територію раніше заданого терміну (функція «гео-забір»). Ну і, звичайно ж, будь-якої миті можна дізнатися точне місце розташування дитини, відвідавши спеціальний ресурс в Мережі. Тобто забезпечується спостереження як реального часу.

У даному разі витрати залежать від тарифних умов обраного оператора. Що ж до самого трекера, то вартість пристрою зазвичай коливається в межах від 60 до 200 доларів США. На території України у продажу є досить широкий асортимент різних моделей. Щоб знайти найближчий магазин, достатньо лише дати у пошуковику запит на кшталт «GPS-спостереження за дитиною».

Також деякі компанії, що торгують GPS-трекерами, надають різноманітні додаткові послуги. Наприклад, можливість зберігання детальної інформації про всі переміщення протягом тривалого часу.

 Безумовні переваги даного методу полягають у високій точності позиціонування - похибка може не перевищувати 2-3 метрів (втім, багато залежить від якості сигналу, що приймається). А малі розміри деяких GPS-трекерів, позбавлених телефонної складової, дозволяють зробити потайну кишеню за підкладкою верхнього одягу, що знижує шанс втрати пристрою.  

Метод третій. Специальний мобільний додаток

Ця методика підійде далеко не всім, адже для неї необхідно забезпечити дитину смартфоном, оснащеним відповідним додатком. Так, у випадку з iPhone це може бути , а якщо йдеться про Android-смартфон, то додаток начебто. Існує і чимало інших варіантів, на кшталт російської програми «» — в даному випадку можливі як безкоштовні варіанти зі стеженням, так і додаткові платні послуги, на кшталт всіляких повідомлень через SMS або e-mail

Погана така методика тим, що для неї потрібна обов'язкова наявність дорогого та тендітного пристрою, який не бажано давати в дитячі руки. І річ навіть не в тому, що дитина запросто може зламати її. Потенційно дорога річ швидко приверне до себе непотрібну увагу з боку зловмисників.

Втім, якщо дитина досить доросла і відповідальна, то підійде і цей метод.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

Вадим РУДЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини