MENU

12 фактов о политсиле САМ

1012 1

Дорогі друзі))

Величезне, спасибі за дуже цікаві та правильні запитання та зауваження, висловлені в оголошенні про започаткування громадсько-політичної мережі САМ!

Зараз тут на них будуть відповіді, АЛЕ:

1. На все і повно зараз не відповім фізично.

2. Все що тут є – моя особиста думка а не позиція мережі. Втім, я думаю, є якась кореляція;)

3. Спершу рекомендую прочитать текст, що писався – ще у п'ятницю – Єгором Соболєвим

Отож, 12 фактів про мережу САМ

Вас викрито! Ваш «САМ»- проект влади, який покликаний забирати голоси у опозиційних кандидатів на мажоритарках!

Чесна соціологія має визначити, хто достойний стати альтернативним владі кандидатом на тому чи іншому окрузі. «За» такий варіант уся українська опозиція. І ми – за. Крім того, ми проти практики кулуарного формування списків, що призводить до тушкування щойно обраних грошовитих «котів у мішках». За людину мають говорити не гроші, а її справи.

Та що САМівці взагалі зробили, що так пнуться у владу?!

Більшість з нас у громадському житті багато років. У кожного є ряд досягнень. Я лінюсь говорити «за всю Одесу», а от конкретно «Збережи старий Київ» saveoldkyiv.org, до якого я належу – ініціатива, яка зупинила ряд скандальних будівництв у центрі Києва, сприяла створенню визначних місць у столиці, захистила ряд природних об'єктів від нищення.

Все – _самі_. Без політиків та спонсорів.

Так ви ж усі журналісти! Хаха, чергова дискусійна тусовка журіків!

По-перше, у нас багато ВИХІДЦІВ з журналістського середовища, а це різні речі. Більшість з нас вже давно займається керівною, організаційною роботою, має досвід законодавчих ініціатив, бере участь у судових тяганинах. (Ліричний відступ. Я, приміром, за освітою економіст, працював свого часу у інвестиційній компанії, а також у мінекономіки. Далі, дійсно, три роки був журналістом, а потім започаткував свою справу у медіабізнесі. Для експерименту був радником на громадських засадах міністра економіки і не відчував ніякого дефіциту компетентності.)

По-друге, не варто недооцінювати журналістів. 16 березня 2008 року активісти "Збережи Старий Київ" (в основному журналісти) вдесятьох перекрили вулицю Шовковичну. І двадцять міліціонерів їх так і не змогли спакувати;)

По-третє, вихідці з журналістики, котрі пройшли, скажімо, в ВР по квоті опозиції – хтось став тушкою? Хтось скаже, що вони не провели нормальні закони (Закон про доступ до публічної інформації – просто бомба)? Погодьтесь, це не найгірші солдати опозиції.

Вибачте за багатослів'я. А взагалі в суботу було повно юристів та підприємців. Просто з журналістикою неможливо зав'язати;)

Як ви ставитеся до існуючої влади – чи будете ви до неї в непримиримій опозиції, чи буде з нею співпрацювати?

Співпрацювати не будемо. До узурпаторів ставимося як до узурпаторів.

Ви за повалення диктатури, як саме ви готові допомогти опозиції, яка є?

Ми є опозицією і ми за повалення, ми готові допомагати. І навіть приймати допомогу від них;) Ми вже допомагаємо, професійно критикуючи владу та рятуючи опозиціонерів від репресій. Приміром, Єгор Соболєв допомагає тим політичним в'язням податкового майдану, яких "статусні опозиціонери" кинули напризволяще...

Ви вважаєте Юлію Тимошенко та Юрія Луценка політв'язнями?

Тю блін. Однозначно так.

Яке ваше ставлення до українських опозиційних партій?

Надвзичайно критичне, мать їх. Лідери їх мали б каятися. Але вже нема потреби, бо хто по тюрмам, а хто по політичним притулкам, спокутують гріхи. Люди у їх списках, котрих ми свого часу таврували, зараз – тушки. Втім, опозиціонери не роблять висновків і все одно беруть в списки людей за гроші. Цією страшенною дурістю вони нищать країну.

Як ви можете обіцяти, що прийшовши в парламент від нової ваші кандидати тут же не приєднаються до існуючої більшості від ПР?

У нас немає бізнесів, на які можна натиснути. У нас є історія спротиву режиму (цьому і попереднім) без сподівання на будь-який зиск від цього. Звісно, кожна людина може впасти, але з нами, як ми вважаємо, у українського виборця буде найкращий шанс.

Ви справді готові битися за жертвувати собою з силами режиму?

Багато хто з нас б'ється і жертвує вже немало років. Далі ясно;)

У чому відмінності ідеї вашої політсили від пропозиції Тимошенко – «У владу – моральні і духовні авторитети нації»?

Абсолютно ні в чому. Шкода, що авторитети не будуть самотужки повсякденно керувати країною – їм хтось має у цьому допомагати.

Ви без програми і взагалі без нічого. Це несерйозно! Де програма?!

Ми стартували позавчора. Програма – серйозний текст, буде пізніше. А взагалі, є така фраза «messenger is the message». Програма – це те, що ми вже робимо. Ми, за висловом Ганді, намагаємось бути тими змінами, котрих прагнемо.

Але любителів Великих Текстів ми ще вдовольнимо, обов'язково!

Який формат співпраці ви пропонуєте людям? Де підтримка створенню нових осередків?

Ми назвалися САМ не випадково. Це мережа самодостатніх громадських ініціатив та індивідуальних активістів. Поки формат співпраці зрозумілий – робіть що завгодно, аби не суперечило нашим принципам. Потрібна конкретна допомога – звертайтесь. Хочете допомогти/приєднатись, але не знаєте як – звертайтесь.

Игорь ЛУЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини