MENU

ТОП-7 самых полезных для здоровья орехов

433 1

Хто з нас не любить «погризти» горішки , адже вони такі смачні, а завдяки своїм поживним речовинам чудово втамовують голод. А ще вони просто незамінні для для нашого здоров’я. Вчені склали рейтинг найкорисніших горіхів за їхнім складом та позитивним впливом на людський організм:

1. Бразильський горіх


Бразильський горіх може похвалитися великою кількістю жирів, а також достатнім вмістом протеїну, клітковини, селену, магнію, фосфору й тіаміну.
Бразильський горіх - продукт дуже калорійний і жирний. Тому дорослій людині досить з'їсти кілька горішків на день. Дітям можна давати не більше 2 горіхів на день.

2. Арахіс


Дуже популярний у нас горіх часто використовують для приготування випічки. Арахіс містить фолієву кислоту, яка корисна для нервової системи й нормальної роботи серця, а жінкам – для вироблення естрогену та нормального функціонування жіночих органів.
У цьому горіхові міститься близько 30% білка. Крім того, арахіс, всупереч загальній думці, не повнить. Його можна їсти в будь-якій розумній кількості.

3. Фісташки


Ці горішки любили ще наші далекі предки. Їхня особливість - напіврозкриті шкарлупки, які дозволяють солити і зберігати фісташки, не дістаючи ядерця.
Фісташки - горішки дуже корисні. Вони виводять холестерин, дарують бадьорість, знімають утому. Ці горіхи допоможуть тобі відновити сили після сильного розумового перенапруження.
Фісташки дуже калорійні. Якщо стежиш за своєю фігурою й хочеш схуднути - обмежуй кількість їх вживання.

4. Фундук


Фундук люблять використовувати кондитери і шоколатьє. У цих горіхах до 80% жирів, а за своїм складом вони схожі на оливкову олію. Чимало в горіхах білків і вітамінів групи B і Е. Фундук багатий на залізо й каротин.

5. Мигдаль


Мигдаль надзвичайно корисний для здоров'я. В ньому багато вітамінів, жирів і мінеральних солей. Мигдаль містить такі макроелементи: фосфор, цинк, мідь, залізо, кальцій і магній. Ці горіхи покращують травлення, їх можна використовувати в кулінарії й косметології. Ефірна олія мигдалю позбавляє від головного болю.

6. Кедровий горіх


Кедрові горіхи - це насіння сибірської кедрової сосни. Ці горіхи у великій кількості містять жири й вітаміни. Крім того, в кедрових горіхах близько 20% білка, близького за складом до яєчного.


Кедрові горіхи використовують для лікування судом, безсоння, втоми, слабкості й нервозності. Їх рекомендують при ослабленому імунітеті та для відновлення «чоловічої сили».

7. Волоський горіх


Це горіх номер один за вмістом жирів. У ньому в 50 разів більше вітамінів, ніж у цитрусових і в чорній смородині. 


У волоському горіхові є клітковина, сіль заліза і кобальт.


Регулярне вживання волоського горіха дуже корисне для роботи мозку й допомагає поліпшити пам'ять.


Кілька волоських горіхів на день захистять тебе від інфаркту.

 

Здоровенькі будьте


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини