MENU

ТОП-5 полезных продуктов от бессоницы

246 0

Буває, приходиш додому втомлений, аби голову до подушки - і, здається, тут же заснеш «мертвим» сном. Аж тут хтозна-скільки перевертаєшся, заснути не можеш. Якщо причина в перевтомі або перезбудженні, то організму і його нервовій системі потрібно допомогти розслабитися і заспокоїтися. Зробити це можна за допомогою деяких продуктів, які служать хорошим снодійним. Вони стимулюють вироблення гормонів - серотоніну і мелатоніну, які навіюють сон.

1. Тепле молоко


Молоко давно перевірений засіб для сну. У цьому продукті міститься триптофан - амінокислота, що володіє заспокійливими властивостями, а також кальцій - він допомагає організму засвоювати триптофан. Стакан теплого молока на ніч - і можна спати спокійно.

2. Мед


Мед містить глюкозу, яка змушує мозок відключити орексинову систему і розслабитися (орексин - нейрогормон, відповідальний за збудження нервових клітин). Додайте ложку меду в тепле молоко або ж в трав'яний чай і випийте перед сном.

3. Чай з м'яти або меліси


М'ята має заспокійливу дію і усуває нервове перезбудження завдяки наявності в ній комплексу біологічно активних сполук. Меліса також має заспокійливі і легкі снодійні властивості.

4. Банан


Банани стимулюють вироблення гормонів мелатоніну і серотоніну, которі навівають сон, а також містять магній, який розслаблює м'язи. Фрукти багаті вітамінами групи В, незамінними при безсонні. Також банан стимулює вироблення ендорфінів - гормонів щастя. А коли відчуваєш себе щасливим, то чому б і не поспати.

5. Мигдаль


Мигдаль містить триптофан - це, як уже говорилося, амінокислота, яка допомагає заспокоїтися. У мигдалі також є магній, який розслаблює. Перед сном добре з'їсти невеличку жменьку горіхів.

 

Здоровенькі будьте

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини