MENU

Google Art Project відкриває світові українські музеї

233 0

Ми раді повідомити, що відсьогодні користувачі всього світу вперше зможуть ознайомитися в Арт-проекті Google з роботами з колекцій двох українських музеїв - Національного заповідника «Софія Київська» та Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара».
 
Дмитро Шоломко, директор Google Україна: «Ми дуже раді, що тепер колекції українських музеїв стали доступними користувачам у нашому Арт-проекті. Це тільки початок, і ми запрошуємо приєднатися до нашого проекту інші українські музеї, щоб шанувальники мистецтва в різних куточках планети могли ознайомитися з їхніми колекціями онлайн».
 
Місяць тому ми представили в режимі Перегляду Вулиць панорами стародавньої Софії Київської. Відтепер в Арт-проекті Google будь-хто зможе зробити віртуальну екскурсію і побачити унікальні фрески часів Київської Русі, якими прикрашені стіни і стеля всесвітньо відомого пам'ятника архітектури. Засновані на візантійських традиціях роботи своєю досконалістю та красою й сьогодні викликають захоплення.
 
В онлайн-галереї музею в Арт-проекті розміщено понад 50 творів мистецтва, включно з мозаїками ХІ століття, серед яких Богоматір Оранта, енергетичний центр собору святої Софії, символ Церкви земної; Євхаристія, яка відображає основні події історії Спасіння, і Христос Пантократор, який панує над усім простором храму і є символом Церкви небесної.
 

Богоматір Оранта, енергетичний центр собору Святої Софії 

Музей Івана Гончара є унікальною колекцією творів українського народного мистецтва, зібраних в різних куточках України, яка відображає побут і культуру нашого народу. Тепер в онлайн-галереї музею в Арт-проекті Google можна ознайомитися з перлинами зібрання, серед яких картини і скульптури народних майстрів, прикраси і предмети побуту, наприклад, картини «Портрет дівчини у вінку» і «Кримський Запорожець (Козак-Мамай)». Також шанувальники народного мистецтва можуть стежити за новинами музею та анонсами нових виставок на +Сторінці музею Івана Гончара.
 

Народна картина «Кримський Запорожець (Козак-Мамай)» кінця XVIII - І пол. ХІХ ст.

 
Ми хочемо окремо подякувати Благодійному фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» за допомогу в роботі з українськими музеями.
 
Сьогодні в нашому Арт-проекті представлено більше 40 000 робіт з колекцій 250 музеїв і організацій по всьому світу. Ми продовжуємо свою роботу, щоб зробити ще більше експонатів доступними онлайн мільйонам професіоналів, студентів та любителів мистецтва з різних країн. 
 

Марина ТАРАСОВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини