MENU

«Хай живе поважна Shell на просторах гранд пустель», – у селищі Новопокровка відбулась акція протесту проти видобутку сланцевого газу

262 0

Мітинг у селищі Новопокровка проводили представники ГО “Зелений фронт”, ГО “Український вибір”, ГО “Трудова Харківщина”, місцеві комуністи та ГО “Сила и честь”, де переважають ветерани-силовики. Частина місцевих мешканців у паніці

Близько двох годин ведучий заходу, член прокомуністичної організації «Трудова Харківщина» Павло Тищенко, представники «Зеленого фронту» й громадянського руху «Український вибір» розповідали місцевим мешканцям про те, які жахливі екологічні наслідки спіткають їхнє селище.

«На поверхню будуть виходити пари поверхнево активних речовин. Це буде чути за сотні метрів. Це буде псувати легені. У легенях від таких шкідливих випаровувань дірки утворюються. Питної води не буде. Смерть буде дуже мученицькою. Перші наслідки очікуються через півтора місяці», – зазначив Віктор Горбавцов. Його представили як кандидата біологічних наук, фізіолога, біофізика й винахідника.

Представник ГО «Зелений фронт» Павло Нетеса закликав людей виходити на вулицю для захисту свого права на чисте довкілля: «Іншого вибору боротьби в нас немає».

Один з активістів “Трудової Харківщини” та руху “Екоцид. NET” Сергій Берлінський запросив долучатися до всеукраїнських акцій протесту проти видобутку сланцевого газу, які відбудуться 1, 9 та 18 травня.

Однак наприкінці мітингу слово взяв голова Новопрокровської селищної ради Володимир Подколзін.

«Розробка сланцевого газу на території селища та його околиць не проводиться. Раніше тут видобували природний газ традиційними методами. Зараз до нас звернулась Івано-Франківська науково-технічна компанія “Депроіл ЛТД” з повідомленням про геологічну розвідку. Під договірну територію з компанією “Shell” наш район не підпадає», – наголосив Володимир Подколзін.

Натомість місцеві мешканці й далі слухають, що в селищі будуть видобувати не природний, а сланцевий газ, що саме тут будуть проводити гідророзриви, що призведе до руйнування їхніх будинків і повного забруднення питної води. Для чого так роблять, можна лише здогадуватись…

Жанна ТИТАРЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини