MENU

Безвізовий режим з Європою знищить режим Януковича - Олесь Доній

769 0

Олександр Доній, народний депутат України та один з найвідоміших українських опозиціонерів нещодавно перебував у США, де зустрічався з представниками української діаспори, а також з американськими чиновниками у Вашингтоні.

За словами Олеся Донія, на зустрічах були обговорені питання нинішнього стану справ в Україні, перспектив демократичного розвитку, ситуації в опозиції, громадянського суспільства та мас-медіа. Український депутат зустрівся з Бакстером Хантом (директором департаменту по Україні, Молдові, Білорусі Держдепартаменту США), Джоном Хербстом (колишнім послом США в Україні), Орестом Дейчаківським (комісія з питань безпеки і співробітництва в Європі (КБСЄ)). Також, Олесь Доній взяв участь у круглому столі у Національному фонді розвитку демократії.

«Я намагався доносити їм точку зору не лише власну, як опозиціонера, бо нам необхідно, щоб Америка впливала на своїх європейських союзників щодо українських питань. Я говорив американським посадовцям, що необхідно вирвати Україну з російського інформаційного простору. Інакше Україна не зможе просуватися до демократії, бо російська провідна думка спрямована на авторитарний режим», – зауважив народний депутат Олесь Доній.

На зустрічі з українцями в Чикаго опозиціонер висловив думку, що згідно статистики,  80% українців ніколи не були за кордоном, а 90% українців ніколи не були в країнах західної демократії і не бачили, що таке демократія, що можна жити інакше.

Олесь Доній вважає, що Америка може вплинути на своїх Європейських союзників щодо прийняття рішення про повалення «нової Берлінської стіни» – європейського візового режиму для українців.

«Бо українці не мають права пересуватися вільно Європою, як інші європейські громадяни! Це питання не лише про становище наших нелегальних емігрантів, які працюють в Португалії, чи в Італії. Необхідно, щоб звичайні громадяни їздили до Італії, Німеччини, Польщі, до інших країн і побачили, що є інакший демократичний світ. Більшого удару по режиму Януковича і по проросійській агітації не можна навіть уявити. Саме тоді, режим Януковича впаде, я абсолютно певен в цьому. І цю точку зору я намагався пояснити американським чиновникам»,– заявив Олександр Доній.

Опозиціонер розповів, що два роки тому європейські депутати і американські чиновники неохоче слухали про проблему політичних в’язнів, але поступово інформація дійшла до них і почалась зворотня реакція. Саме через тиск західного світу, впевнено заявив Олесь Доній,  Юрія Луценка випустили з в’язниці. А візи для українців будуть найбільшим дарунком для демократії.

СЛУХАТИ ТУТ

 

 

novosti-o

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини