MENU

За ілюзію «стабільності» уже завтра українці заплатять у тридорога

1075 1

Для підтримання ілюзії «валютної стабільності» влада поповнює резерви НБУ за рахунок валютних кредитів під високі відсотки, за які розплачуватимуться наступні покоління українців.

 

Так, загальне сальдо інтервенцій Нацбанку на підтримку гривні з початку цього року становило більше одного мільярда доларів, або майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Але на цьому тлі НБУ звітує про поповнення валютних резервів на суму близько півмільярда доларів та поліпшення платіжного балансу в першому кварталі до 1,8 мілярдів доларів. 


Це відбувається в умовах погіршення ведення бізнесу в країні, у результаті чого не лише припиняє діяльність український бізнес, але й не надходять реальні інвестиції із-закордону. Після приходу до влади Януковича спостерігається чітка тенденція — щороку дедалі менше «іноземних інвестицій» надходить із розвинених західних країн. 


Тим часом Нацагенція з інвестицій, замість сприяння залученню іноземних коштів до країни, а відтак і надходжень до Державного бюджету, навпаки – є дірявою кишенею, через яку наближені до чиновників структури розкрадають гроші із дефіцитного бюджету. 


Стабільність і, найважливіше, динамічний розвиток, як у валютно-фінансовій сфері, так і в економіці, не можливі за нинішнього корупційного режиму, який не дає розвиватися бізнесу та відлякує іноземних інвесторів. 


Натомість потрібна для утримання влади ілюзія дорого обійдеться українцям уже завтра. І від того, як швидко буде усунена діюча влада і на зміну їй прийдуть відповідальні політики, залежатиме ціна, яку повинні будуть сплатити наші громадяни.

 

Сергій Ткачук

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини