MENU

У парку «Дружби народів» замість облаштування пляжу незаконно видобувають пісок

211 0

У парку «Дружби народів» неподалік Московського мосту замість облаштування пляжу незаконно видобувають пісок, який потім продають.

Про це повідомила Державна служба геології та надр України. Державна служба геологічного контролю Держгеонадр України здійснила виїзд на місце і встановила, що роботи з видобутку піску проводить ТОВ «Українська гідромеханіка».

Відповідно до наданих товариством документів, підприємству надано право на проведення берегоукріплення ділянки узбережжя р. Десенка шляхом створення піщаного пляжу. Натомість підприємством без наявності спеціального дозволу на користування надрами здійснювалися незаконний видобуток та реалізація піску.

«Видобувати пісок на заповідних дніпровських берегах, це так само злочинно, як і видобувати пісок зі Щекавиці. Але, на жаль, горе-бізнесмени дбають лише про власну наживу, а не про інтереси міста, яке їм, певно, зовсім не рідне», - заявив О.Бригинець.

Нардеп звернувся до прокуратури м. Києва з проханням звернути увагу на незаконний видобуток піску на території парку «Дружби народів» та притягнути винних до відповідальності.

«Сподіваюся, прокуратура задіє належні механізми, щоб не лише покарати винних в цій очевидній злочинній історії, але й своїми діями упередить інші спроби видобувати пісок в столиці, що, на жаль, час від часу таки відбувається», - обурений О.Бригинець.

Депутат нагадав, що свого часу в Київраді навіть була створена і діяла тимчасова контрольна комісії Київради з питань перевірки законності видобування корисних копалин, піску на території Києва (членом якої він був). Але бажання депутатів вирішити проблему виявилося замало, щоб припинити незаконні дії.

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини