MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 липня 2016

3018 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 8 липня

Reuters: Обама закликав лідерів НАТО твердо протистояти Росії

"Тут у Варшаві ми повинні знову підтвердити нашу рішучість – наш борг, згідно зі статтею 5 Північноатлантичного договору – захищати кожного союзника НАТО", – сказав Обама. Він також заявив що Захід повинен допомогти Україні захистити її суверенітет і територіальну цілісність, зберігаючи для цього санкції щодо Москви, поки остання не почне повністю дотримуватися угоди про припинення вогню. "Маємо посилити захист наших союзників у Центральній і Східній Європі, зміцнити стримування і підвищити нашу стійкість в умовах нових загроз, кібератак зокрема".

Заступника міністра охорони здоров'я України затримали на хабарі

Прокуратура встановила, що вказаний чиновник створив систему поборів із лікарів-практиків за надання їм можливості здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції у столичній Олександрівській лікарні. Заступник міністра і його спільник затримані правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України за підозрою в учиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

Глорифікація бандерівців як симетрична реакція на польську політику

Я дуже люблю Польщу, багатьох поляків, вдячний Ґедройцеві й Куроневі, хочу, щоб відносини наших країн були якнайкращі. Але. День проклятих солдатів, вулиці Дмовського у купі міст і монументи жертвам УПА не можуть не мати реакції. І вона є майже симетричною – глорифікація бандерівців, вулиці Героїв УПА та персонально Клима Савура тощо. При тому в Україні немає істерики в парламенті, заборони на в'їзд музичним гуртам і побиття поляків.

Що там у Межигір'ї. ФОТОРЕПОРТАЖ

Бодай такого "друга" Януковича можна побачити за ґратами: "А ви часом Вітька не бачили? Здоровий такий, він іще нас підтримував"

А Янукович так викручувався і відкараскувався від того факту, що це місце належить йому. Водив журналістів, розповідав про пеньки. Насправді їх зроблено для персоналу, щоб не топтати газони. І зовсім не для занять спортом, як травив байки Федорович. Тож довідмовлявся, що врешті-решт і справді втратив. ... Славнозвісний дебаркадер "Галеон" будувало не суднобудівельне підприємство, а звичайна меблева фабрика, яка належить Клюєву. Біля дебаркадера є голубник із 450 голубами. Їх щодня випускали для тренування на кілька годин. На дахах голубників намальовані спеціальні кола. Голуби, орієнтуючись на них, повертаються після польотів.

Суддів, які переслідували євромайданівців, не засуджують, а виправдовують. Ще один приклад

Вищий адміністративний суд України скасував рішення Вищої ради юстиції про внесення подання на звільнення судді Голосіївського районного суду Л. С. Калініченко за винесення нею незаконних рішень про взяття під варту активістів Майдану і позбавлення прав автомайданівців, зокрема Сергія Хаджинова. ВАСУ вже сформував однозначну практику, якою довів, що принцип індивідуальної відповідальності навіть в очевидних випадках у нас не працює. Хоча винна і ВРЮ, яка не змогла навіть належно обгрунтувати порушення присяги у рішенні,і представник ВРЮ на суді теж не зміг відповісти, в чому ж було порушення присяги.

Черговий доказ існування кругової поруки в судовій гілці влади України

Це вже не перше подібне одіозне рішення ВАСУ, який доживає свої останні дні у відповідності до нового закону про судоустрій, за останній час. Нещодавно ми писали також про скасування ним рішення Вищої ради юстиції про звільнення судді Шевченківського суду Наталії Гриньковської за порушення присяги, яка свого часу ухвалила рішення про взяття під варту на два місяці по-звірячому побитого беркутівцями на Банковій журналіста Валерія Гарагуца 1 грудня 2013 року, а також позбавила водійських прав шістьох автомайданівців за поїздку до Межигір'я.

Казначейство – витвір безграмотних чиновників, які в усьому хочуть наслідувати російське

Професор Олександр Пономарів

Слова казначейство в українській мові немає. Його у вжиток увели безграмотні чиновники, які в усьому хочуть наслідувати російські зразки. Те, що в російській мові казначейство, по-українському державна скарбниця, а російське казнаскарбниця, казначей скарбник. Є в українській мові слова рятівник і рятувальник. Рятівник – слово з абстрактним значенням, наприклад, рятівник людства. Рятувальник – професія. Це той, хто рятує когось на воді чи під час аварії. З огляду на це розрізняємо й прикметники: рятівна думка, але рятувальний пояс, рятувальний круг.

Професія рятувальника – водночас бути й рятівником

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини