MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 липня 2016

2593 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 19 липня

Радянське "бронзування" Тараса Шевченка очима української еміграції

Протягом наступних десятиліть радянська влада продовжувала експлуатувати образ Т. Шевченка для пропаганди постаті поета як "революціонера-борця за права трудящих", як символу "дружби народів" та майже провідника політико-пропагандистських ідей "комуністичної партії та радянського уряду". Це призвело до величезного поширення кількості встановлених памʼятників Кобзареві як в Україні, так і на території радянських республік. Водночас більшість памʼятників Т. Шевченку, які постали поза межами України, були встановлені переважно українськими громадами на власні кошти або на кошти і за підтримки місцевої влади.

На Широкому Лані відбулося урочисте підняття прапорів країн-учасниць навчань "Сі Бриз-2016". ФОТОРЕПОРТАЖ

Участь у церемонії взяли українські, американські, грузинські, молдавські та румунські військовослужбовці. Це вояки тих підрозділів, які братимуть участь у відпрацюванні завдань сухопутного компоненту навчань. "Сі Бриз-2016" триватиме з 18 до 30 липня у північно-західній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях. Темою навчання є проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні, метою – відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів та сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

Місцева влада перешкоджає створенню в Холоднім Яру національного природного парку

З подивом почули повну відсутність аргументів, і, натомість, міфи й емоціі від представників місцевоі влади Кам'янщини, які хизуються тим, що вони проти природнього парку. Почули, що створення парку стане катастрофою і що вони затято збирають підписи проти. Чому? Бо, мовляв, парки приватизують. Бо поставлять паркан. Це повна нісенітниця, бо якраз створення парку не передбачеє ніякого загородження місцевості, скорочення робочих місць лісників, заборони місцевому населенню збирати гриби і ягоди. Але так, забороняється браконьерство і промислова жорстока вирубка лісів. 

Нова традиція для парламенту: Парубій підбив підсумки сесії на прес-конференції в садку Верховної Ради. ФОТО

Це був експеримент – вийти за стіни парламенту, вийти зі звичних та комфортних кулуарів, місць для брифінгів та прес-конференцій, залів та кабінетів, які журналісти добре знають, а пересічні українці пізнають з першого погляду у сюжетах новин. Замість цього – просторий намет на природі серед дерев парламентського саду. Це справді прес-конференція у новому форматі. До нас завітали 146 журналістів із понад 100 українських і закордонних ЗМІ. Важливо, вважаю, що до Верховної Ради приїхали близько 60 журналістів з регіональних медіа. За майже півтори години встиг відповісти на близько 30 запитань.

Змінити назву Горішніх Плавнів уже неможливо – В'ятрович

Сподіваюся, що вистачить розуму місцевій владі та громадськості щодо Горішніх Плавнів, які отримали найбільш упізнаваний бренд в Україні і мають величезний туристичний потенціал, який може бути інвестицією в розвиток усього міста. На жаль, зараз місцева влада продовжує боротися та підбурювати місцевих мешканців розмовами, що вони будуть через суди оскаржувати та повертати попередню назву чи придумувати нову. Нічого насправді цього вже неможливо. Варто було скористатися надзвичайною популярністю цього дуже гарного та пізнаваного нового бренду.

"Гундяєв" із УПЦ МП зізнався в антиукраїнській співпраці із ФСБ

Ієромонах із Московського патріархату розповідає про свою диверсійно-розвідувальну діяльність. А усвідомлення, що це призведе до смертей мирного населення, – вишенька на торті для розуміння діяльності п'ятої колони російської церкви в Україні – УПЦ МП.

Гора потрощених стільців, 15 зламаних носів і розбитих голів – результати вчительської конференції. ВІДЕО

Результати виборів очільників тамтешньої профспілки врай розлютили частину делегатів. Свою незгоду скривджені підрахунком вирішили продемонструвати у вельми специфічний спосіб і – зчинили бійку, що набула епічних масштабів. Зненацька конференція перетворилася на мальовниче побойовисько для мексиканських освітян. Сухою мовою статистики підсумок учительської суперечки в невербальний і аж ніяк не педагогічний спосіб укладається в 15 зламаних носів і розбитих голів. Найбільше ж – принаймні в кількісному плані – постраждали безневинні стільці, якими затяті сперечальники завзято трощили власні голови.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини