MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 серпня 2017

839 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 серпня

Експерт: В Україні переоцінюють значення візиту Меттіса

Участь глави Пентагону Джеймса Меттіса у військовому параді на День Незалежності та його зустріч з Петром Порошенком свідчать про підтримку США українців, але значення цих фактів переоцінюється в Україні, вважає експерт з міжнародних питань Микола Капітоненко.

На його думку, не було сенсу сподіватися, що зустрічі Меттіса з Порошенком стане проривом у двосторонніх відносинах.

Тимошенко: Українці мають об’єднатися заради збереження держави. ВІДЕО

Лідер Партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що справжні демократичні опозиційні сили в України за підтримки українського суспільства повинні виступити єдиним фронтом задля вирішення критичної соціально-економічної ситуації в Україні, яка склалась через недолугу політику чинної влади."Вони (влада - ред.) називають реформами стратегію радикального зменшення українців, які мешкають на своїй землі, але є добра новина: вони зняли з розгляду у вересні місяці питання про продаж сільськогосподарської землі. Тому я хочу подякувати всім, хто збирав підписи, хто ставив підписи, хто вболівав за це. Зроблено крок, який показав, як по соціології, так і по підписам, що 90 відсотків українців проти продажу сільськогосподарської землі. Це буде останньою краплею перед тим, як люди знову підуть на площі. Вони призупинили це, але їх плани нікуди не поділися", – наголосила політик.

У Києві вшановують загиблих під Іловайськом. ФОТО

На Михайлівській площі у Києві проходить акція "Іловайськ - 2014 р.: час НЕ лікує", присвячена річниці трагедії.Участь у заході беруть представники Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО", бійці батальйону "Донбас", духовенства, громадськості.

Матері та дружини загиблих в "Іловайському котлі" згадували своїх синів і чоловіків і закликали керівництво країни докласти всіх зусиль для якнайшвидшого припинення конфлікту на Сході.///

Юрій Шевчук: Українцям треба припинити говорити про українізацію. ВІДЕО

Українцям треба припинити говорити про українізацію. Це не українізація, це будівництво демократії для повернення голосу народу, якого він був позбавлений багато століть тому.

Таку думку в ефірі програми FACE 2 FACE висловив  мовознавець, викладач української мови в Колумбійському університеті Юрій Шевчук.

"Твердження про те, що війна в Україні розпочалася через намагання скасувати закон "Ківалова-Колісниченка" є чисто московським. Ця теза для наївних людей. Адже у будь-якій країні світу держава регулює мовну сферу достатньо жорстко. І це ви відчуваєте одразу, як тільки опиняєтеся в Америці і не володієте англійською мовою, ви відчуєте себе дискримінованим", – каже гість програми.

Відвертий абсурд і трагіфарс. Про політичну осінь

Дуже стрімко та неочікувано водночас, в наше життя увірвалася "політична осінь". Назовні повилазили відверті політичні технології, спрямовані передовсім на досягнення старої як світ мети - розділяй і володарюй. Вкрай помітним це стало в День Відновлення Незалежності України, як під час офіційного параду, так і під час Народної Ходи Нескорених.

Дожити на четвертому році Національно-Визвольної Війни до того, що нас починають ділити за принципом "герой не герой" за принципом хто з владою, а хто проти неї - це вже відвертий абсурд і трагіфарс. Проте, немає нічого дивного, адже в історії таке було й не раз. Наприклад існувало реєстрове козацтво, яке служило Гетьманату, і Запорізька Січ, де навіть існувала приказка "З Січі видачі немає", коли пан приїздив забирати туди свого кріпака-утікача. Йому казали - "йди і забери", і пан розвертався і йшов ні з чим. 

Не Ростов, а Підмосков’я. Що відомо про місце проживання Януковича

Колишній президент України Віктор Янукович проживає у Підмосков’ї. А точніше – в селищі Баковка Одинцовського району Московської області. "Паркан до паркану" з екс-президентом мешкає російський співак, депутат Держдуми Йосип Кобзон. Про те, що місце проживання Януковича – не Ростов-на-Дону, а населений пункт, який знаходиться в 5 км від Москви, стало відомо саме завдяки Кобзону. У інтерв’ю виданню Dni.Ru він розповів: "У Баковці паркан до паркану зі мною – ми цю споруду жартома називаємо "Китайська стіна" – сьогодні живе колишній президент України Віктор Янукович. Його туди поселили після перевороту на Майдані. Огорожу такої висоти ви й уявити собі не можете! Ця дача в Баковці контролюється нашими відповідними органами".

 

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини