MENU

Как сорвали суд над Виталием Запорожцем. ВИДЕО

1667 4

 

Масовими арештамизакінчилось засідання суду над ВіталіємЗапорожцем, який застреливміліціянта-свавільника в с.Семиколки.Суд заблоковано міліцією. Всіх, хтоприйшов на засідання, в тому числіжурналістів, затримують.

На початку засіданнясуддя заборонив проводити відео- тафотозйомку. Журналісти, яких зібралосядуже багато, змушені були залишити залучерез незаконне рішення судді.

Але коли було оголошеноперерву, вони повернулися до зализасідань, аби взяти інтерв‘ю в підсудногота адвокатів. Охорона стала заважатижурналістам виконувати їхні професійніобов‘язки, відштовхувати камери, тощо.Коли залякати журналістів не вдалося,вивели підсудного з зали. Таке поводженняобурило журналістів і вони відмовилисьвиходити з зали, вимагаючи відкритогозасідання. Судді не пішли на поступки.


Активістки Братствасв. Луки Ганна Сінькова та ЯрославаПугачова залізли на стіл судді тавідмовились звідти злізати. Післяневдалих спроб «очистити» приміщення,охорона викликала «Беркут».


Наразі будівля судуоточена. Всіх, хтознаходився всередині затримують. Наразівідомо про затримання близько десятьохчоловік, середяких - Микола Коханівський (головаКомітету Визволення Політв‘язнів),Мар‘ян Ощановський, Кирило Бабенцов(йому при затриманні зламали руку),Онисія Гарай (жорстоко побито),журналіст видання «Свідомо» Тимур(пошкодили ногу), Дмитро Бондар(побили), Богдан Григоренко (неповнолітній),Ольга Ключкей (неповнолітня). Такожпобито (але не затримано) журналіста5-го каналу.


Декільком активістамвдалося вибити зачинені двері суду тавтекти. Люди, які прийшли підтриматиВіталія Запорожця не випускають зподвір’я суду машину із затриманими.

 

До затриманих приїхавадвокат та швидка. Проте їх не пускаютьу двір суду.

 

Суд продовжується даліу закритому режимі.


Під суд продовжуютьстягувати додаткові сили міліції. Протенезважаючи на це, станом на 12:40, людипродовжують блокувати машину іззатриманими у дворі суду. Зокреманевідомі громадяни поставили мікроавтобусбіля воріт суду. Наростає конфлікт людейіз начальником місцевого райвідділу,що намагався особисто залякати обуренихсвавіллям міліції і судді громадян.


Стало відомо про те, щодо будівлі суду масово з’їжджаютьсяодносельці Запорожця.

  

12:55 Міліції вдалосяпроштовхати машину із затриманими. Білясуду відбулася нова бійка з міліцією,до якої долучилися також перехожіброварчани. Обурені люди голосновисловлюючи неповагу до міліції йдутьдо райвідділу.

 

14:45 По щойно отриманійінформації, журналіста 5-го телеканалуАндрія Ковальова при затриманні бивРуслан Хартонович, заст. міськогорайвідділу міліції Броварів.


 

Братство.info 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини