MENU

Янукович дал понять европейцам и американцам, что Тимошенко будет сидеть вечно

3286 6

Скільки разів Віктор Федорович давав слово європейським політикам переглянути справу з Тимошенко – нині важко порахувати. Прискіпливі спостерігачі стверджують, що близько 20. І його високі й авторитетні співрозмовники щоразу вірили йому й радісно плескали в долоні: саме їм вдалося переконати цього впертого чоловіка в необхідності дотримання загальноцивілізаційних юридичних і політичних правил.

Але проходило зовсім небагато часу й гарант української Конституції робив протилежні заяви чим вводив у мовчазний транс своїх нещодавніх співрозмовників. Вони, бідні, просто поняття не мають про славнозвісний прийом «кидалово» на чому виріс весь великий бізнес славної України. А для мешканців Донбасу це взагалі було правило хорошого тону. І хто ним не користувався, того просто називали «лохом».

Отож, європейські й американські лохи нині отримали черговий шок. Український президент знехтувавши засадничим принципом презумпції невинуватості звинуватив свого найпершого опонента, котрого вже давно тримає у в`язниці, у всіх смертних гріхах. А його прем`єр і лідер владної політ сили – Микола Азаров – ще й помахав перед носом у здивованих західних журналістів буцім-то документом американської юриспруденції, котрий на 100 відсотків доводить правоту президентових звинувачень. Щоправда, жоден доведений факт Микола Янович не назвав. І навіть не дав роздивитися знаменитий американський документ про доведені злочини пані Тимошенко.

Щоправда президент, звинувачуючи Юлію Володимирівну в злочинах, котрі в сукупності передбачають кілька довічних ув`язнень, скористався блискучими аргументами: Злочини, скоєні в різних кримінальних справах, були вчинені за участі Тимошенко. Це не секрет для всього світу – це сталося. Включаючи вбивство Щербаня. Там були мотиви».

Мотиви, звичайно, це серйозно. Але як відомо наявність мотивів – це ще не злочин. Тим більше в інтернетпросторі гуляють серйозні звинувачення в наявності мотивів для вбивства Євгена Щербаня й у Віктора Януковича, який міг бути зацікавленим позбавитися дуже багатого й впливового конкурента й стати повноправним господарем краю.

Але то просто недоведені чутки. Як офіційно не доведені вказані президентом звинувачення на адресу Тимошенко. Про що 30 травня заявив Віктор Пшонка, підкресливши, що в тих резонансних справах вона виступає в якості свідка. І все. То нащо було гаранту прав і свобод так підставлятися? Невже він вирішив скористатися цими потьомкінськими селами з нескінченими дешевими пивними берегами, що так сподобалися європейським фанам, й придавити таким чином на європейську й світову політичну еліту? А раптом і їх вдасться зробити лохами? Ото буде смішно!..

Може, їм таки смішно. Але, гадаю, зовсім із іншого приводу. Дитяча наївність Віктора Федоровича, у перемішку з неймовірною жорстокістю, що стоїть за його словами, не перестає дивувати сторонніх спостерігачів. Треба думати, що своїми заявами президент України дав зрозуміти світу, що Тимошенко сидітиме вічно. Принаймні, поки він президент. Але така ув`язка дуже небезпечна. Чи не так?

Віктор МОРОЗ



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини