MENU

Люди Януковича издеваются над онкобольными детьми - мнение

821 0



Колегижурналісти, кияни, усі небайдужі дохворих дітей!

Сьогодні о 14.00 прийдійть,будь ласка, до будинку міністерстваохорони здоров
я(в Маріїнському парку неподалік ВЕрховноїРади) – цим треба запобігти великійбрехні. В МОЗі на цей час запланованопрес-конференцію із звітом про «покарщення»життя дітей із онкохворобами. Напевно,звітуватимуть чиновники, що всі лікиза державні кошти придбані для діток іпроцес лікування йде – блаблабла.Брехатимуть про «покращення»,ймовірно, і лікарі – під тиском босівз МОЗу. Опікунська рада при ОХМАТДИТів цей же час оприлюднить ШОКУЮЧУ ПРАВДУпро те, що ліків для онкохворих дітей,практично, нема. Хоча гроші на придбаннявитрачені МОЗом.

Прийдіть і почуйтебатьків, чиї онкохворі діти мають шансвижити – цей шанс дає сучасна медицина,але його відбирають зажерливі свині змінздравівських кабінетів.

Нижчезвернення-зойк від громадських активістів:(Дарко, передай Януковичу! А я передамголові Всесвітньої Організації ОхорониЗдоров"я ООН.)

Відкритий лист

Ми,представники громадських організаційі волонтери України, котрі опікуютьсяважкохворими дітьми, звертаємо Вашуувагу на проблему забезпечення лікамидитячих онкологічних відділенькраїни.

Змушені констатувати, що вУкраїні склалася критична ситуація ізпоставками ліків за державною програмою«Дитяча онкологія та онкогематологія».В лікуванні онкохворих дітейвикористовуються більше 150 найменуваньмедпрепаратів. МОЗ зобов'язався закупити42 найменування ліків, але найдорожчих.Решта ліків повинні купити за коштмісцевих бюджетів. Не дивлячись на те,що більшість тендерів за програмою«Дитяча онкологія та онкогематологія»МОЗ провів 16-17 травня, зараз в лікарнітільки починаються поставки і лишетрьох медпрепаратів. Решта найдорожчихі вкрай важливих ліків (в т.ч. ті, безкотрих неможливо дотриматися протоколівкурсів хіміотерапії та трансплантаціїкісткового мозку) за графіками поставокМОЗ (додається) обласні дитячі онкологічнівідділення та Охматдит отримають до 15грудня.

Звертаємо Вашу увагу, що зпереліку медпрепаратів, що закуповуєМОЗ, в областях вже відсутні 90% – 95%ліків, а в Центрі дитячої онкогематологіїі ТКМ Охматдиту – 80%. Переважної більшостікритично необхідних препаратів незалишилось взагалі. Це унеможливлюєлікування сотень маленьких пацієнтівпо всій Україні.

Підкреслюємо, щоонкологічні хвороби, особливо у дітей,сьогодні успішно лікуються, проте графіклікування є критично важливим длядосягнення ремісій. У разі відсутностіліків цей графік неможливо дотримати,а, отже, життя дітей є під серйозноюзагрозою.

Критично бракує такихліків як: ЕКВОРАЛ, ТАРГОЦИД, ГЛІВЕК,КАНСИДАЗ, КОЛОМІЦИН, Темодал, АТГАМ,КАРБОПЛАТИН, ФЛУДАБІН, ВІФЕНД, тощо. Доцього часу не пройшли тендери на закупівлюТІМОГЛАБУЛІНа і АСПАРАГІНАЗи (черезсуттєве перевищення ціни фармкомпаніями!),АНТИКОАГУЛЯНТа і багатьох виробівмедичного призначення (сети і фільтридля переливання плазми, тромбоконцентратутощо).

Наполягаємо на терміновомуприскоренні поставок найважливішихмедпрепаратів для лікування онкохворихдітей. Просимо інформувати громадськістьпро вирішення зазначених проблем.

Зповагою,

Голова Опікунськоїради

Центру ДО і ТКМ НДСЛ «Охматдит»Оксана Корчинська

Координатормедійної ради при Охматдиті ОксанаРоманюк

Директор «Інституту Масовоїінформації» Вікторія Сюмар

Координаторгромадської кампанії «Наші діти» ГаннаГопко

Директор міжнародногоблагодійного фонду «Дар надії» ЄвгенійРибаков

 

Наталия СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини