MENU

Підвищення цін на метро зруйнує вщент економіку Кєва

187 0

Любить влада киян. Звідусіль любить. Навіть з-під землі. Вчора Київська міська адміністрація (в екзилі) прогарчала зі свого підпілля про півтораразове покращення цін на проїзд у метро з 25 січня наступного року. З 2 грн. до 3.

З якого дива? Що стягнуті кошти спрямують на підвищення зарплатні працівникам метрополітену? Кондиціонер у вагонах встановлять? Продовжать час роботи у нічні години?

Формула собівартості перевезення одного пасажира є таємницею за сімома замками. Визначальною константою у тій формулі є коефіцієнт корупції. Якими є доходи від експлуатації «супутнього майна» комунального підприємства Київський метрополітен, включно з базами відпочинку, офісними спорудами та ін., доходи від реклами, від законної та незаконної торгівлі на його території? Що вже говорити про відкатні оборудки при закупівлі обладнання метрополітену.

Як відомо, емісія жетонів метро теж річ цілком тіньова, яка щодень генерує купу необлікованої готівки, так само, як маршрутки, паркувальні майданчики, незаконні кіоски, генделики, та ін «маєтності» влади. Мало їй цих доходів. У півтора рази замандюрилося їх збільшити в передчутті неминучості втрати посад та зміни самої системи влади.

Допустити підвищення цін не можна, бо це висадить у повітря міську економіку. За метро потягнуться маршрутні перевізники, власники яток та продавці на базарах і тротуарах, заклади громадського паркування, таксисти, орендодавці, далі – всі. Підвищення тарифів і цін це спосіб зупинки економіки у ручному режимі. Так заглушують ядерний реактор, механічно виймаючи з нього стрижні з паливом.

Блокування підвищення цін на проїзд є першорядним політичним завданням партій, які розглядають столицю, як один з важливих елементів своєї електоральної бази та міських громадських організацій. Киянам слід знайти способи саботувати підвищення цін, а партіям допомогти їм у цьому в правовому та організаційному плані.

Якщо зараз попустити хапугам від влади, то це призведе до зубожіння міста. Хоча КМДА і втекла зі свого офіційного приміщення, підлості киянам вона здатна чинити і з підпілля.

А, що ж представницький орган киян – Київрада, яка має боронити інтереси громади? А немає Київради. Геть уся вийшла – і з термінів конституційних повноважень, і з власного приміщення, і з власної совісти.

Костянтин МАТВІЄНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини