MENU

Справа Чорновол показала печерний непрофесіоналізм МВС

398 2

Добігає третя доба з часу бандитського нападу на Тетяну Чорновол, а міліція ніяк не може звести кінці з кінцями. Провладні ЗМІ вже мусують версію про побутово-дорожній конфлікт, натякаючи, що опозиції не треба політизувати випадок, який є звичним на українських дорогах.

Але, по-перше, справу політизує не опозиція, а МВС, яке через ЗМІ почало викликати на допити нардепів Княжицького, Жванію і Ярему. Можливо, Ярема й підпадає під статус свідка, але для чого викликати його через телеканали? Адже в МВС чи в комітеті ВР є контактний телефон, тому досить було просто подзвонити, і він би прийшов. А яке відношення до справи мають Княжицький і Жванія? Перший давно на ТВі не працює, а другий до журналістики взагалі немає жодного відношення. Мені навіть приснитися не може, що саме вони можуть пояснити в справі нападу на журналістку. До речі, я розмовляв зі Жванією, то він каже, що дізнався про свій виклик на допит із випуску новин по CNN. 

Причини, через які МВС політизує справу, зрозумілі. Оскільки міліція ніяк не може розібратися в ситуації, то вирішила відволікти увагу від суті справи на нардепів від опозиції, які до цього абсолютно не причетні. Але хто після цього повірить у версію дорожньо-побутового конфлікту нападу, яка так старанно готується владою?

І де результати дії прогресивного КПК, якщо до затриманих навіть не пускають адвокатів, котрі не можуть пояснити, чи визнають підзахисні вину, і що говорять про мотиви злочину? Але рано чи пізно протоколи допитів з’являться в ЗМІ, суд буде відкритим, тому все врешті-решт стане явним. 

А взагалі, якщо після затримання підозрюваних МВС не може розібратися, що сталося — і це у випадку, до якого прикута увага всього світу — то яку надію на захист можуть мати пересічні громадяни України, за яких нема кому заступитися? Одним словом — печерний непрофесіоналізм МВС і тупі намагання перекласти проблему з хворої голови на здорову.

Hennadii Moskal


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини