MENU

Віце-президент ЄП засудив згортання демократії в Україні. ВІДЕО

251 5

 

Сьогодні донька лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенія, Заступник голови Партії «Батьківщина», Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря та Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко провели зустріч з Віце-президентом Європейського Парламенту Джанні Піттеллою.

Сторони обговорили політичну ситуацію в Україні, зокрема посилення політичних репресій режимом Януковича.

Євгенія Тимошенко повідомила про стан здоров'я Юлії Тимошенко і перебіг судового процесу проти неї, про політично-вмотивоване переслідування захисника її матері Сергія Власенка. Йшлося також про позицію Юлії Тимошенко щодо бажаних шляхів і механізмів мирного виходу з політичної кризи.

«Мільйони українців продемонстрували, що вони готові захищати європейські цінності та свій європейський вибір», - сказала вона. «Ми вдячні ЄС та Європарламенту за підтримку українського народу у цій боротьбі».

Джанні Піттелла засудив згортання демократії в Україні, використання сили проти проєвропейських мітингувальників на Майдані у Києві, нещодавнє побиття активістів Євромайдану і відомої журналістки Тетяни Чорновол та закликав владу провести неупереджене розслідування цих злочинів.

«Такі дії влади не відповідають демократичним та європейським цінностям, - наголосив він. - Я вражений тим, як українці захищають свій вибір. Ваше місце в Європі».

Джанні Піттелла висловив слова підтримки та солідарності з Юлією Тимошенко.

«Юлія Тимошенко має бути негайно звільнена, а її політичні права відновлені, як того неодноразово вимагав Європейський Парламент», - сказав він.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини