MENU

У неділю на Михайлівській площі відбудеться акція пам’яті жертв політичного терору

187 0

19 січня на Михайлівській площі о 16.00 розпочнеться акція пам’яті жертв політичного терору. П’ять років тому в цей день російськими неонацистами було вбито журналістку Анастасіїю Бабурову та правозахисника Станіслава Маркелова. 

Відтоді ця дата набула міжнародного значення. Це привід не лише висловити солідарність з демократичним сегментом російського суспільства. Зростання ксенофобії, поглиблення авторитаризму та зухвалі прояви політичного терору – міжнародна тенденція, що дедалі сильніше проявляється й в Україні. Події останніх місяців підтверджують це: розгін мирних демонстрацій та репресії проти їх учасників, насилля одних учасників протестів над другими (випадки нападів ультраправих на правозахисників, членів незалежних профспілок), спроби ультраправих політиків підім’яти протестні рухи виключно під свої партійні інтереси тощо. Все це супроводжується негласною підтримкою політичної еліти та мовчазною згодою суспільства – встановленням авторитарного правого консенсусу.

Ми сподіваємося, що акція пам’яті стане приводом задуматися над цими проблемами та висловити свою позицію всім прихильникам демократичних, антиавторитарних та гуманістичних поглядів. 

Акція проводиться без жодної організаційної символіки і прапорів. Приходьте зі свічками.

Nina Potarskaya


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини