MENU

Зорян Шкіряк: Танки, БТРи та спецназ МВС можуть увійти в Київ вже 1-го листопада...

9080 21

 

 

Безумовно, я не стверджую,що буде саме так, але…


Почну з того, що я нікогоне залякую, боронь Боже. Я просто моделююситуацію, яку, враховуючи подальшийперебіг виборчої кампанії, відкидатине можна.


Суть полягає в наступному.Правлячий режим не зможе виграти виборичесно. Для мене - це аксіома. І питанняне тільки в рейтингових показниках таоб’єктивній соціології. Достатньовийти на вулицю і спитати будь-кого,незалежно від регіону проживання, вДонецьку, Харкові, Сумах, Одесі, Києві,Львові чи Хмельницькому: а як Ви ставитесьдо нинішньої влади? Якою буде відповідьздогадатись не важко, зрозуміло усім.Наразі, їхня реальна межа  до 10-12% «ударного електорату», не більше. 


Отже, сьогодні можнане сумніватися, що режим готується домасштабних фальсифікацій результатівголосування. Їм необхідне створеннясуспільної ілюзії перемоги на виборах.Саме тому, регіонали будуть застосовувати(і вже нині активно це впроваджують)маніпулятивні технології, як до, так і після закінчення виборів і закриттядільниць. Більш того, своїми останніми«мільярдними ноу-хау», на кшталтвстановлення відеокамер на дільницяхі т.д., вони намагатимуться підкреслитидемократичність виборчого процесу. Але– це міф. Вони просто налякані майбутньоюпоразкою. До речі, відмова ЦВК зареєструватикандидатами в народні депутати лідераопозиції Юлію Тимошенко і Юрія Луценка - ще одне підтвердження того, що Янукович боїться. Не дивлячись на заклики світовоїспільноти про негайний допуск репресованих,незаконно засуджених опозиційнихполітиків до виборчого процесу, реакції- нуль. Чому? Відповідь проста - страх.


Щоб не заглиблюватисьу деталі проведення виборчої кампаніїпартією регіонів та її сателітів,відзначу, що ці вибори можуть бутивизнані недійсними та недемократичними,тобто сфальшованими. Вірогідністьцього, за два місяці до дня голосування,особисто я оцінюю як 50/50. І визначать цене тільки українські спостерігачі тагромадські організації-контролеривиборчого процесу, а й, в першу чергу,представники міжнародних правовихінституцій: ОБСЄ, ПАРЄ та ін.


Виникає питання, що затаких умов робити владі? Якщо вже нанаступний день після голосування усясвітова спільнота визнає вибори такими,що відбулися з порушеннями демократичнихпринципів. Відповідь також проста –чхати вони хотіли на увесь цивілізованийсвіт. Адже окупаційний режим Януковичастворив для себе свій власний, штучнозмонтований «тесный мирок», в якомукомфортно тільки особисто диктатору,його мафіозному «клану», владнимолігархам та їх приплічникам. Це означає,що за цю безмежну владу Янукович і Кобудуть битися до кінця, без жоднихвагань. Переконаний, що ви погодитесьзі мною в тому, що лояльності, порозуміння,дотримання демократичних цінностей, атакож вимог Конституції України тачинного законодавства від нинішньоївлади чекати не доведеться. Будуть перти«бульдозером», це для них звично.


За обставин, колиОб,єднана опозиція і Свобода (сподіваюся,що і УДАР який зайде у ВР також долучитьсядо опозиційних сил) переможуть на виборах, а я переконаний, що так і буде, результатпотрібно буде захищати. І не тільки вДВК, ОВК, а й, можливо, на вулиці. Масштабнимфальсифікаціям потрібно буде протидіяти.Інакше можемо ще на довгі роки опинитисяв кримінально-прокурорському ярмі. Цеозначає, що може статися Новий Майданабо «нова революція свідомості», що, невиключено, стане поштовхом для усуненнярежиму. 


Звичайно, спостерігатиспокійно за цим влада не буде, це факт.Вони настільки глибоко засіли наПечерських пагорбах, що підуть набудь-які провокації аби втриматися. Оттоді і можна очікувати танки, БТРи,внутрішні війська та озброєний «Беркут»на вулицях Києва. Задача буде поставленапроста: силове придушення можливихакцій протестів громадян. Адже іншоїмови, окрім залякувань, побоїщ, арештівта застосування грубої сили проти мирнихдемонстрантів вони не знають. За останнідва роки кожному українцю стало зрозуміло,що правляча хунта не зупиниться ні передчим. Але, з іншої сторони, до людей маєприйти прозріння, бо не може такпродовжуватися вічно. Терпець громадян,рано чи пізно, урветься.

Головна проблема полягаєв тому, чи будуть українці по-справжньомуготові до реального протистояння режимузаради збереження своєї країни, зарадизахисту свободи і демократії, зарадимайбутнього своїх дітей. Саме так, якби патетично для когось, це не звучало.Поки що люди не готові, але я переконаний,що вже найближчим часом все зміниться.Обов'язково.


В цій ситуації миговоримо виключно про конституційнізасоби політичної боротьби, тобто промирні масові протести на захистзаконності, дотримання прав і свободгромадян України. На мій погляд, думатипро це потрібно вже сьогодні. Згадуючиодну зі своїх останніх публікацій ,повторюся, що потрібно всього 100 000справжніх патріотів, в один час, в одномумісці, готових захистити Україну. Все.Цього буде достатньо, щоб жоден танк невиїхав з гаражу, щоб жоден спецназівецьне потягнувся до зброї. Крім того, втаких умовах міліціонери-спецназівцісамі, дуже скоро, будуть на сторонілюдей. 


Хочу наголосити, що ямолю Господа, щоб найгірший прогноз несправдився. Це щиро. Більш того, десь,на підсвідомому рівні, я сподіваюся, щодо такого ніколи не дійде. Адже я нетільки громадянин, але ще й батько ісин. Несу особисту відповідальність засвоїх дітей та батьків перед Богом. Іволію, щоб ані мої діти, ані мої батькиніколи не побачили будь-якого неприкритогонасилля влади по відношенню до власногонароду.


Втім, від цих горе-правителівможна чекати чого завгодно, в тому числіі спроби застосування сили проти мирнихгромадян. Це вже було і не раз.

 

Сьогодні– це правда життя. Тому замовчуватитакі речі, обговорюючи можливі ситуації,на мій погляд, також не варто. Потрібноце знати і думати як діяти у різнихобставинах. Як захистити Україну відсвавілля і остаточного знищення нашоїдержави. Отже, як кажуть росіяни: «готовьсани летом…».

Мені часто кажуть: «Отви, опозиціонери, намагаєтесь всіхпереконати, що влада обов’язково програєвибори, а ви переможете. А чому ви недумаєте, що влада може виграти?»


Відповідаю. Я нікогоні в чому не переконую. Я висловлюювиключно свою особисту точку зору, якуаргументую. Погоджуватись чи ні – цеособиста справа кожного.


Звичайно, на паперівлада виграти може. От тільки чесно вонацього зробити не здатна. Я в цьомупереконаний. І безумовно, якби я мав хочякісь підстави вважати, що в Українівідбувається справжня чесна політичнаборотьба, конкуренція ідей, програм іт.д., я був би тільки радий. От тоді нехайвиграють, нема питань.


Але, на жаль, сьогоднівсе виглядає інакше. Саме тому, стверджую,що  без застосування «чорних»технологій, без банального підкупувиборців, без маніпуляції свідомістючерез зомбування людей в ЗМІ ( в першучергу через телебачення), без жорсткогоадмінресурсу, без масштабних фальсифікаційна виборчих дільницях, без залякуваньі шантажу, представники правлячогокримінально-олігархічного режимуперемогти НІКОЛИ НЕ ЗМОЖУТЬ! Крапка. Цемоя власна точка зору, яку я готовийвідстоювати і доводити.


Зрештою, головне, кожномуз нас, прийти на виборчі дільниці і недати їм змоги вкрасти наші голоси, азначить не дати вкрасти наше майбутнє.

У наступних публікаціях,я та ГО «Новий Київ» будемо інформуватишироку громадськість про перебігвиборчої кампанії, оскільки братимемоу ній активну участь. Розкажемо і проте яким чином представники режимунамагатимуться спотворити результативолевиявлення, зокрема у Києві.

 

P.S. Час від часу згадую2003-2004 роки… Було величезне протистояння,був шалений тиск на опозицію, булифальсифікації, бійки, був  ПомаранчевийМайдан… Була епоха «кучмізму». Втім,порівнюючи сьогодні Кучму і Януковича,підсвідомо спадає на думку, що ЛеонідДанилович, виявляється, був «милейшейдуши человеком»:)))?…


Тримаймося! З вірою доперемоги!


Слава Україні!

 

Зорян Шкіряк


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини