MENU

Уманський: Технічний професійний уряд може створити передумови для зростання економіки

208 1

Закласти передумови для зростання економіки в наступному і подальших роках зможе технічний уряд, однак, поточний рік у нинішній ситуації, безумовно, буде провальним. У цьому впевнений представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Ігор Уманський.

Він переконаний, після відставки Азарова головне питання не в тому, хто обійме його посаду, а в тому, яким чином буде проводитися економічна політика України. Уманський підкреслив, що дії уряду Азарова системно заводили Україну в боргову яму і в повну залежність від зовнішнього кредитування. Проте, за його словами, заяви керівництва Російської Федерації щодо подальшої фінансової підтримки України лише за умови, що новий уряд продовжить політику кооперації з російською промисловістю, не мають нічого спільного з економікою.

«Такі заяви – це чиста політика, спрямована на те, щоб Україна дотримувалася задекларованого курсу поступової інтеграції з РФ, Казахстаном і Білоруссю та відмови від асоціації з ЄС. Враховуючи те, що визначення політичного курсу країни за Конституцією є виключно компетенцією президента, то саме від його позиції залежить майбутнє України. Проте, варто пам’ятати, що зміна зовнішньополітичного курсу без зміни економічної політики всередині країни не зможе виправити ситуацію», - пояснив представник «Третьої Української Республіки».

Уманський нагадав, бюджет-2014 нереалістичний, виконати його ні по доходах, ні по видатках не вдасться. Він також звернув увагу на інформацію про те, що бюджет минулого року виконано на рівні майже 340 млрд. грн., що є нижчим за показники 2012 року.

«Тобто ми маємо падіння доходів державного бюджету, і це при тому, що Національний банк України минулого року перерахував до державного бюджету на 5 млрд. більше (28,3 млрд. грн.), ніж 2012-го. Фактично ми мали на 12 млрд. грн. надходжень до державного бюджету менше, ніж було отримано у 2012 році. Дефіцит бюджету та те, що економіку заганяють у боргову пастку через штучне збільшення макропоказників і, як наслідок, балансових показників державного бюджету, і робить Україну залежною від обіцяного Росією кредиту», - зазначив представник «Третьої Української Республіки».

Тому новий уряд, буде він технічним чи перехідним, має формуватися виключно за професійним принципом і мати можливість спиратися на більшість у Верховній Раді. В такому випадку, на думку Уманського, є сподівання, що він зможе закласти певну базу для економічного зростання в майбутній період.

«Влада залишає за собою купу накопичених проблем. Щоб поточний рік не був провальним, треба вже сьогодні переглядати прийнятий бюджет, різати по живому аби вийти на рівень самозабезпечення і фінансової незалежності. Тому зараз вкрай необхідна нова більшість у парламенті і воля президента на здійснення реформ. Але навіть тоді дива не станеться: поточний рік точно буде провальним незалежно від того, хто і в який спосіб формуватиме Кабмін», - розповів представник «Третьої Української Республіки».

Водночас він наголосив, якщо опозиція зараз просто погодиться на те, щоб увійти у нинішній уряд, вона перебере на себе весь негатив економічного стану країни.

«Жоден політик зараз не хоче у це вплутуватися, бо розуміє, що для нього, як для політика, це смерть. Тому і йдуть розмови про необхідність створення технічного уряду. Адже той, хто буде здійснювати реальні кроки і приводити основну державну фінансову, економічну, фіскальну політику до життя, точно буде політичним трупом», - підкреслив Ігор Уманський.

Третя Українська Республіка


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини