MENU

Україні потрібен власний «План Маршалла»

163 0

За останні кілька днів, говорячи про Украіну і нашу без-пяти-хвилин патову ситуацію, часто згадують «План Маршалла». З цим Арсеній повернувся з Мюнхенської конференції, про необхідність такого плану говорить один з лідерів Свободи Руслан Кошулинський, так бачать сьогодні вихід, з найглибшої в новітній українській історії політичної і економічної кризи, наші партнери з вільної частини земної кулі.


Нам дійсно потрібен План. Масштабний, політичний, економічний та суспільний покроковий поступ в напрямку забезпечення заявлених Майданом стандартів. 


Українці про себе заявили і хочу вірити нас почули. 


Не одразу. Не з першого разу і навіть не з другого, але почули. Країна і народ, які звільняються від окупації говорять голосно. Можливо перекрикуючи і себе і інших, бо так говорять там де лунають постріли і гримить від вибухів. Так говорять там де емоції компенсують виснаження, де правда - не слово, а вчинок, святотець - мішень, а журналіст - ворог та екстреміст. Так говорять там де свобода - зміст, а гідність - основа. Де урвася терпець і тоді коли боляче і контузило. Так говорила Європа, яка звільнялася від фашизму...

 

Так говорить Україна, яка прагне звільнитися і бути. Саме так - бути, а не здаватися.


Не знаю, хто додумався до порівняння з «Планом Маршалла», але символізм зобов’язує. 


Завтра початок парламентської сесії і завтра опозиція вимагає розгляду Конституційного Акту про відновлення конституційного правопорядку. Образно кажучи, після припинення коврових бомбардувань (скасування диктаторських законів) та часткового звільнення заручників (домашні арести активістів) - це перший крок до звільнення окупованих режимом Януковича територій.

Андрій ПИШНИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини