MENU

У киян знову забирають кінотеатр «Жовтень»

157 0

Київська міська рада вже вкотре намагається виселити кінотеатр «Жовтень» із приміщення. Про це повідомляється на офіціному сайті кінотеатру.

 

«Міська влада хоче виселити кінотеатр «Жовтень» із приміщення, і цього разу вже поданий відповідний позов у суд. Прокуратура, Київміськрада і Департамент комунальної власності КМДА вважають, що в інтересах держави буде краще виселити кінотеатр, що підтримує інтелектуальне кіно і регулярно показує українські стрічки», - йдеться у повідомленні.

 

Довкола кінотеатру «Жовтень» склалася проблемна ситуація щодо оренди приміщення кінотеатру. Міська влада погрожувала ТОВ «Кіноман», що є організаційним центром «Жовтня», виселити його із історичного приміщення кінотеатру. У жовтні 2013 року понад 500 глядачів «Жовтня» та гостей кінофестивалю «Молодість» звернулися до Голови Київської міської державної адміністрації із проханням не допустити виселення ТОВ «Кіноман» та позитивно вирішити спірні питання навколо кінотеатру.

Однак керівник КМДА не вжив дієвих заходів у ситуації, що склалася. Натомість 4 грудня 2013 року до Господарського суду міста Києва був поданий позов про виселення ТОВ «Кіноман». Позивачем виступила Київська міська рада, а її інтереси представляє перший заступник прокурора Подільського району м. Києва. Позов ініціював Департамент комунальної власності м. Києва.

18 лютого 2014 року розпочнеться розгляд цієї судової справи по суті.

 

Колектив кінотеатру «Жовтень» хоче, щоб суд розглядав спірні питання максимально прозоро і щоб громадськість була поінформована про перебіг справи щодо одного з найстаріших кінотеатрів Києва, тим більше, що судовий позов поданий «в інтересах держави» (?!)

Разом із тим колектив вважає, що у Київської міської ради були і є всі можливості, щоб вирішити питання щодо приміщення «Жовтня» у позасудовому порядку.

 

Усіх небайдужих киян колектив запрошує підписати звернення до Заступника Київського міського голови, секретаря Київської міської ради Г. Ф. Гереги. Звернення спрямоване на те, щоб заборонити виселення ТОВ «Кіноман» із приміщення кінотеатру «Жовтень» та схвалити відповідний договір оренди. Підписати звернення можна у фойє кінотеатру «Жовтень» із 11.00 до 22.00.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини