MENU

Майдан може розійтися тоді, коли створить постійно діючий орган контролю за владою - Забужко

521 0

Відповідь Оксани Забужко на запитання ж-лу «Країна»: ЗА ЯКИХ УМОВ МАЙДАН МОЖЕ РОЗІЙТИСЬ?

- Майдан може розійтися щойно тоді, коли створить свій постійно діючий орган контролю за владою. Така комісія має представляти всі волонтерські служби Майдану, що склались і працювали за ці 3 трагічні місяці української історії ефективніше од будь-якої з українських влад за 23 роки - медичну, юридичну, «Самооборону», інформаційно-культосвітню, тощо.

Ось це й буде свого роду «народний уряд», який зможе цілком дієво контролювати черговий «старий-новий» уряд олігархічної республіки. Тільки тоді є шанс на ті зміни, задля яких стояв Майдан і лилася кров мучеників, - шанс на світло в кінці тунелю: на поступовий, крок за кроком, вихід із того порочного кола мафіозної держави, з якого Україна все ніяк не може вибратися.

Всі ресурси для створення такої комісії в Майдану є, і шанси на те, щоб вибороти для неї законодавчий статус, зараз, поки травматичний шок нації ще не виходить переконвертувати в передвиборчий «піар на крові», також є - хоч це й не буде легко, але тут уже має включитися в боротьбу все українське суспільство, зокрема й журналістський цех.

Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко)


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини