MENU

Україну необхідно зшивати заново, бо ми завжди були і залишаємося унітарною державою

238 0

Сьогодні в суспільство вкидаються різні сепаратистські заяви про федералізацію. Я наголошую: це чистої води провокації, інспіровані зовні. Навпаки, після часів, коли міста й області нагадували вотчини феодалів із повним безправ’ям громадян, нам потрібно максимально налагоджувати співпрацю між сусідніми адміністративними одиницями. Я б сказав: зшивати Україну заново, бо ми завжди були і залишаємося унітарною державою.

У рамках співпраці з Київською областю ми уже досягли низки позитивів. Зокрема, є домовленість, що ціни на соціальні сорти хліба не будуть підвищуватися аж до нового маркетингового року. Тому кияни можуть бути спокійні: соціальні сорти хліба не будуть дорожчати, не зважаючи на всі економічні чинники.

Водночас є домовленістьі про те, щоб прибрати паркан біля будівлі ЦВК. Той паркан зовсім не має ніякого значення – я б його назвав політичним парканом, призначеним для відгородження від людей. Цю практику в Києві я припиню: люди повинні мати доступ до всіх державних установ.

Ми відкрили у Києві Міський координаційний центр для біженців із Криму і щодня приймаємо людей. Отже і в цьому напрямку плануємо співпрацювати. Бо в області є можливості та резерви, аби забезпечити людей усім необхідним.

Є багато пропозицій щодо співпраці на перспективу, від яких матимуть користь не тільки кияни, а й мешканці області. Час удільних вотчин має піти в небуття. А від тісної співпраці сусідніх адміністративних одиниць у першу чергу виграють люди.

Володимир БОНДАРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини