MENU

Булатов попросив журналістів не називати тітушок спортсменами

371 0

Звернення Міністра молоді та спорту України Дмитра Булатова до засобів масової інформації

 

Міністерство молоді та спорту як центральний орган, який здійснює формування та реалізацію державної політики у молодіжній сфері, сфері фізичної культури та спорту вкрай стурбоване ситуацією, що склалась навколо іміджу спорту.

 

Як відомо, активними учасниками нещодавніх трагічних подій були так звані "тітушки", яких ще часто характеризують як "молодики спортивної статури".

 

Мінмолодьспорт від імені спортивної громадськості висловлює занепокоєння, оскільки подібні формулювання ототожнюють в очах широкого загалу такі поняття як "спорт" і "криміналізовані елементи".

 

Хочемо звернути вашу увагу, шановні журналісти, що характерною рисою вищезгаданих персонажів є в першу чергу відсутність моральних принципів, бездуховність і готовність вдатися до заробітків кримінального характеру, в той час як спортсмени вирізняються силою волі, дисциплінованістю, принциповістю, жагою до чесної перемоги, а також великою кількістю інших чеснот.

Існує "Кодекс честі олімпійця", який відображає світогляд та ідеали спортсменів.

 

Впевнений, що подібні принципи сповідують всі українські спортсмени, які в першу чергу є спільнотою професіоналів, що націлені на чесну боротьбу задля спортивних перемог. 


Пригадаємо, що під час ХХХ Олімпійських ігор в Лондоні (Великобританія) наші спортсмени вибороли 20 медалей (в тому числі 6 золотих) і посіли 14 місце в загальній турнірній медальній таблиці.

На ХХІІ зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі український прапор підіймався двічі.

 

Зважаючи на вищевикладене, Міністерство звертається з проханням до представників засобів масової інформації не використовувати термінологію "спортсмени", по відношенню до кримінальних елементів, адже подібні формулювання проводять непотрібні аналогії та принижують справжніх спортсменів, завдяки яким у всьому світі лунає український гімн та підіймається державний прапор.

 

Міністр Дмитро Булатов

Dmitry Bulatov


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини