MENU

Найбільша інтрига виборів президента у боротьбі за третє місце

912 0

Завершення процесу подання на реєстрацію кандидатів у президенти залишає подвійне почуття. З одного боку, інтрига щодо другого туру практично відсутня. З іншого, через зовнішній тиск до кінця не полишає відчуття, що вибори таки відбудуться.

Найбільша інтрига виборів полягає у тому, хто випередить кого у боротьбі за третє місце – Тигіпко Добкіна чи Добкін – Тигіпка. В Партії регіонів, яка довго хизувалася своєю монолітністю та відверто глузувала з чвар "помаранчевих", настав час істини. З 4 своїми кандидатами (Тигіпко, Добкін, Царьов, Бойко) плюс Кузьмін та Королевська ПР впевнено перетворилася на Палату N6 з найбільш буйним на чолі.

Найбільший сюрприз виборів може створити Олег Ляшко, чий президентський рейтинг за останньою соціологією майже сягнув 5% і який може зайняти місце в першій п'ятірці лідерів за підсумками дня голосування 25 травня.

Найбільше розчарування виборів – безальтернативно це Віталій Кличко. Донедавна, ще якихось 2 місяці тому, він мав другий у країні президентський рейтинг після утікача Януковича. Саме проти нього партія влади спрямувала вістря двох законодавчих норм – 10-річного цензу проживання та змін до податкового кодексу. Тепер він навіть не балотується у президенти, а сором'язливо втретє (!) спробує шанси у боротьбі за титул мера Києва.

Ще трохи і стелею амбіцій лідера Удару стане посада глави Печерської райдержадміністрації. Адже ймовірна третя поразка поставить остаточний хрест на його політичній кар'єрі. Але навіть здобуття мерського крісла зробить Віталія заручником амбіцій власного поріділого оточення. Щодо партії Удар, то тут вже зараз можна ставити жирну крапку. Як проект вона виконала свою місію, подібно до відсіків космічного корабля, які від'єднуються по мірі підняття у космічний простір. Партію чекає швидке поглинання Солідарністю у разі перемоги Петра Порошенка або розчинення у випадку виграшу Юлії Тимошенко. Тепер же, судячи з останніх коментарів Віталія, замість кандидата, що виходив у другий тур та вщент перегравав Януковича, його місія – бути технічним кандидатом, від імені якого штаб іншого кандидата поширює заяви. До речі, саме це сталося і з Януковичем, який вже місяць підпрацьовує "технічним кандидатом" у Путіна. Гідний фінал для обох, чи не так? Sic transit gloria mundi.

Найбільш сильна пара другого туру, за якою буде реально цікаво спостерігати – Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.Як не парадоксально, але зняття Кличка зробило найбільшим бенефеціаром саме Тимошенко, яка за рахунок перерозподілу електорату лідера Удару остаточно вирішила завдання виходу до друго туру виборів. Крім того, мені видається, що Порошенко не особливо потребував такого кроку. Адже сильні не потребують підтримки. Якщо вони справді сильні та переконані у своїй перемозі.

Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини