MENU

Насамперед потрібно ліквідувати обласні і районні держадміністрації - Яценюк

1209 3

Кабінет Міністрів має невідкладно надати пропозиції змін до Конституції, що передбачають децентралізацію влади. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що одним із питань порядку денного засідання Уряду є реформа місцевого самоврядування і місцевої влади: «Люди на місцях хочуть контролювати владу. Люди на місцях хочуть призначати владу і мати відповідальну владу. І Уряд України зобов’язаний дати чітку відповідь, що буде зроблено з метою децентралізації влади».

За словами Глави Уряду, затвердження Концепції реформування місцевого самоврядування - це перший крок до того, щоб в Україні з’явилася відповідальна місцева влада.

Він наголосив, що перше рішення, яке повинно бути прийнято – це ліквідація обласних і районних державних адміністрацій. Яценюк підтримав рішення стосовно обрання виконавчих комітетів відповідними місцевими радами.

За його словами, виконавчі комітети повинні взяти на себе всю повноту відповідальності за роботу в області, її фінансовий розвиток, «інфраструктуру, будівництво доріг, шкіл, лікарень, а не з Києва визначати, куди відправляти капітальні видатки».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини