MENU

На жаль, голос банківської галузі і громадськості ігнорується - Сугоняко

590 0

На жаль, і нова влада проігнорувала голос банківської галузі і громадськості. Знову кулуарна метушня замість прозорості і відкритості, що обіцяли сьогоднішні зверхники Майдану.


Нова влада країни виголошує гасла про «повне перезавантаження всіх гілок влади», приймає закон «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», запроваджує додаткові фіскальні навантаження на бізнес і населення тощо, не усвідомлюючи того, що відновлення економіки без повномасштабного залучення оздоровленої банківської системи України в цей процес неможливе. 


Банківська спільнота, знаючи реальний стан економіки, мала намір посилити спільні дії з Національним банком України, направлені на оздоровлення банківської системи, посилення її ролі в економічному житті країни та забезпечення незалежності НБУ, делегуючи свого представника банкіра-професіонала, до складу Ради НБУ. Очевидною була необхідність публічного обговорення кандидатур у стратегічно важливий орган, яким має бути Рада Національного банку України. На жаль, і нова влада проігнорувала голос банківської галузі і громадськості. Знову кулуарна метушня замість прозорості і відкритості, що обіцяли сьогоднішні зверхники Майдану.


Представники трьох банківських асоціацій - Асоціації українських банків, Українського Кредитно – Банківського Союзу, Незалежної асоціації банків України, які представляють другий рівень банківської системи, звернулася до Верховної Ради України, Голови Національного банку України з клопотанням щодо включення їхнього представника до складу Ради НБУ. В проектах рішень Комітету з питань фінансів і банківської діяльності з цього питання, як нас запевняли члени Комітету та члени інших фракцій, де обговорювались кандидати, представник від банківських асоціацій був включений до списку осіб, що подавались на розгляд Верховної Ради України і до його кандидатури не було жодних зауважень. Проте в списках для голосування його прізвища не виявилося… Такі непрозорі рішення в стінах Верховної Ради України свідчать про відсутність очікуваних громадськістю, Майданом і Віче змін в законодавчому органі країни і продовження наперсточникових рухів у виконанні вже інших парламентських диригентів в інтересах вже іншого клану, який опановує владну вертикаль. 


В галузі не дуже надіялися на обіцяні зміни і розуміють, що боротьба за справжню Україну і її економічне відновлення триває.

Олександр СУГОНЯКО, президент Асоціації українських банків


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини