MENU

Наказ силового розгону акції на Банковій 1 грудня 2013 р. дав особисто Захарченко - Москаль

768 1

Не дивлячись ні на що, продовжуємо доповідати громаді про результати роботи нашої комісії щодо окремих міліцейських паскуд, що свідомо зійшли з шляху служіння закону. І не тільки про них.

 

Отже:

 

Наказ силового розгону протестної акції на вул.Банковій біля будівлі Адміністрації Президента 1 грудня 2013р. дав особисто міністр МВС України В.Захарченко своєму заступнику по громадській безпеці В.Ратушняку. Це встановила перевірка Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради під моїм головуванням. І під цим я підпишуся особисто.


В діях колишнього міністра МВС В.Захарченка, його заступника В. Ратушняка, начальника головного управління МВС у Києві В.Коряка, його заступника по громадській безпеці П.Федчука, начальника управління громадської безпеки київської міліції О.Мариненка, а також командирів спецпідрозділів “Беркут”, прикомандированих до ГУ МВС у м.Києві з Кіровоградської, Київської, Луганської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей, є грубе порушення цілого ряду міжнародних актів, які Україна зобов’язувалася неухильно дотримувати. А саме:

“Кодексу поведінки посадових осіб по підтримці правопорядку”, прийнятого Генасамблеєю ООН;


Резолюції ООН “Основні принципи застосування сили та вогнепальної зброї посадовими особами по підтримці правопорядку”;


Резолюції 4/173 Генасамблеї ООН “Зведення принципів захисту всіх осіб, що піддаються затриманню чи ув'язненню в будь-якій формі”;


“Конвенції про захист прав людини та основположних свобод”; 


“Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання”; 


Міжнародного пакту про громадянські і політичні права; 


Загальної декларації прав людини; 


“Європейської Конвенції про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню”.

 

Крім того, під час цих подій працівники міліції скоїли ряд злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

 

ТСК направляє в Генпрокуратуру список мітингувальників (165 осіб) та представників українських і закордонних ЗМІ (44 особи), які внаслідок побиття міліцією отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості. Певна, невелика частина постраждалих зверталася за допомогою до бригад швидкої допомоги, але переважна більшість людей не зверталася в медичні заклади, боячись переслідування з боку правоохоронних органів. 


ТСК також встановила, що 1 грудня 2013 року працівники міліції розгромили Спілку письменників України неподалік Адміністрації Президента по вул.Банковій. Вони жорстоко побили письменників та мітингувальників, які намагалися сховатися в будівлі від переслідування правоохоронців, а також знімальну групу грузинського телебачення. Матеріали доправлено, куди треба.

Hennadii Moskal


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини